Valentijn was lange tijd het feest van de anonieme geliefden, tegenwoordig is het een groot feest voor iedereen die elkaar de liefde wil bewijzen. Nog op zoek naar een origineel idee voor Valentijn? Misschien vind je hieronder wat inspiratie.

Kaartjes doen het nog altijd goed

Traditioneel stuurden geliefden een kaartje naar hun (anonieme) teerbeminde, dus waarom zou jij dat ook niet doen? Je kunt er een heel persoonlijke boodschap opschrijven. Wedden dat je kaartje na jaren nog altijd aan het prikbord hangt?

Een cadeautje kopen?

Een cadeautje kopen voor iemand die je al jaren kent, is meestal voor de hand liggend. Maar als de liefde nog heel pril is, dan ligt dat misschien wat moeilijker. Je kunt altijd je licht opsteken bij de vrienden, maar dan loop je het risico dat ze jouw beetnemen. Wees dus eerder voorzichtig en kies eerder een ‘veilig’ geschenk, zoals een mooi doos pralines of een parfum.

Romantische etentjes zijn nog altijd in

Op Valentijn kies je niet zomaar een restaurant. Ga voor een speciaaltje. Denk bijvoorbeeld aan dineren op een romantisch meer of in de lucht of toch gezellig met zijn tweetjes aan de chocoladefondue in de bioscoop. Op het internet vind je de meest romantische formules in een handomdraai.

Weekendje weg?

Valentijn vieren tijdens een weekendje weg, is altijd een goed idee. Denk: bakken quality time met elkaar en genieten van nieuwe ervaringen. In eigen land zijn er tal van romantische adresjes voor een knusse tweedaagse, maar ook trips naar Londen of Parijs kunnen perfect tijdens een weekend.

Of eerder een gezellige avond thuis?

Haal de kussens boven, zet overal kaarsjes en zorg voor liefdeshapjes. Ontkurk een lekkere fles wijn en geniet samen van een romantische film. Een boeketje rozen maakt het extra gezellig. Cupido schiet zeker raak!

(foto getty images)