Het koopje van de dag

57

elke dag stromen op ons redactie honderden persberichten binnen die tientallen producten in de verf willen zetten. Voor onze blog gaan wij in die onoverzichtelijke massa hebbedingen op zoek naar hét ding dat wij absoluut willen: hét koopje van de dag.

Shoot me! De Guardian Angels van Vlieger & Vandam werden uitgebreid met een aantal nieuwe tassen en sjaals maar wij houden het bij onze all time favorite: de pistol! 

De Guardian Angelserie is ontstaan in 2002 en maakte in 2005 onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Safe: Design Takes On Risk’ in het Museum of Modern Art in New York. De tassen met reliëfs van pistolen, keukenmessen en handboeien zijn een aanklacht tegen het toenemend geweld, de media-aandacht voor misdaad en onze verslaving aan die angsten.

In 2005 werd de Guardian Angel permanent opgenomen in de collectie van het MoMa. Die eerste tassen werden vervaardigd uit tweedehands handtassen en geperst vilt. De collectie die je vandaag in de winkel vindt, zijn alle gemaakt van hoogwaardig plantaardig gelooid leder. De volledige collectie vind je op www.vliegervandam.com.