De winter is nog lang niet voorbij, maar dat belet ons niet om nu al volop te dromen van de lente- en zomermode. Bij het Belgische modehuis Terre Bleue ontdekten we een collectie die uitblinkt in heerlijk zoete en frisse kleuren, goed voor een instant zomers gevoel.

De nieuwe Terre Bleue-collectie is een feest van mix en match bloemenprints, exotische dessins en strepenmotiefjes met de meest zonnige kleuren. En behalve de typische Terre Bleue-tinten als navy-, azuur- en hemelsblauw, beige, cognac en wit springen ook zonnige kleuren als citroengeel, turkoois, muntgroen en kaki in het oog.

Bijzonder mooi is ook het gebruik van roze tinten die twijfelen tussen koraal, poederroze en blushroze; prachtige tinten die doen dromen van de zomer. “We zijn ervan overtuigd dat kleuren de nodige fun en feelgood in je garderobe brengen, vooral tijdens de lente en zomer”, legt Maryse Poivre, head of design bij Terre Bleue, uit. “Met de juiste kleur lichten je ogen op, krijg je een stralende teint en je voelt gewoon dat je meer energie hebt. Van kleur hoef je echt geen schrik te hebben; experimenteer en probeer. En als je twijfelt: de stylisten in onze boetieks zijn opgeleid om je kleurtype te bepalen en geven je gratis kleuradvies op maat. Zo vind je de kleur die perfect bij je past.”

Designers en stylisten

Elk kledingstuk van Terre Bleue krijgt vorm in Studio Terre Bleue. “De designstudio is het creatieve hart van het merk, de plek waar designers en stylisten elk seizoen een nieuwe dames- en herencollectie creëren. De juiste kleding geeft je zelfvertrouwen een boost en doet je stralen, op elk moment van je drukke dag. Dat is onze drijfveer, elk seizoen opnieuw”, zegt Maryse Poivre. “Onze designstudio maakt creatieve, makkelijk combineerbare en stijlvolle ontwerpen, met oog voor detail en een onberispelijke kwaliteit. Wist je dat wij twaalf maanden lang werken aan elke nieuwe collectie? En dat elk ontwerp zeker zesmaal wordt gepast – niet enkel op paspoppen, maar vooral door échte mensen – voor het in de winkelrekken ligt? We sluiten geen compromissen op vlak van kwaliteit. We geloven in duurzaamheid en in de kracht van vakmanschap. Enkel zo kunnen we kledingstukken maken die jij een leven lang kan koesteren.”

www.terrebleue.com