Britten zijn nog steeds dol op hun afternoon tea, een verwenmoment met snobistische trekjes. Met een kopje thee (of een coupe champagne) in de hand is het moeilijk te weerstaan aan heerlijke scones en cupcakes. En geef toe: is dit niet de beste manier om de Britse cultuur te proeven?

Feit: dankzij de lage pond is Londen meer dan ooit een aantrekkelijke bestemming voor een shortbreak. Voeg daar nog een makkelijk verbinding aan toe (met de trein ben je in hartje Londen op amper twee uur) en tal van überhippe places to be, en je wil niet één keer maar héél veel naar Londen. Ons doel deze keer: de high tea afternoon in stijl ontdekken! Ziehier onze 5 beste adresjes:

1. Sketch in The Gallery

Voor het origineelste interieur moet je bij Sketch in The Gallery zijn. Sierlijke stoelen, pluchen bankjes, witte keramiek en meer dan 200 illustraties tentoongesteld op roze muren. Ook de champagne blijft in dat kleurpatroon: it’s all pink!

DS_gallery_1 DSGallery4

 

2. Thee en wetenschap in The Ampersand

The Ampersand bevindt zich op een steenworp van de Science and Natural History museums in South Kensington, en dus is het niet moeilijk te achterhalen waar de inspiratie voor deze bizarre afternoon tea vandaan kwam. De cakes, chocolades en scones lijken op planeten, vlukanen en dino’s, cocktails worden geserveerd in een laboratoriumbeker. Kortom, de perfecte traktaties voor beginnende wetenschappersen ideaal om de honger te stillen tussen het museum hoppen door.

amperson

 

Science afternoon tea 💉🔍 #scienceafternoontea #afternoontealondon #ukig #London #foodie #ampersandhotel

A photo posted by Heather Ho (@heather__ho) on

   

3. De Oscar Wilde bar van het Café Royal

In de Oscar Wilde bar van het Café Royal – waar de man in kwestie in de 19de eeuw dagelijks kwam dineren – kun je terecht voor een London Royal Tea, een speelse interpretatie van het Britse ritueel. table_shot hotel_cafe_royal_-_oscar_wilde_bar_7_2 Eetbare versies van Londense iconen en traditionele lekkernijen: alle gebakjes en hapjes zijn geïnspireerd op de stad en afternoon tea doorheen de eeuwen. Probeer zeker eens de Battenberg cake.  

4. Balthazar in Covent Garden

Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het cosmeticalabel Bobbi Brown, serveert Balthazar een heus Bobbi Brown Afternoon Tea. Patissier Regis Beauregard toverde enkele van BB’s meest bekende producten om in de heerlijkste lekkernijen! Foundations, lipsticks en blushes, maar dan om op te eten. bobbi brown

BOBBI BROWN AFTERNOON TEA 💄☕️ #BobbixBalthazar #bobbibrown #bobbibrownafternoontea #london #afternoontea #foodporn   A photo posted by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀.Zoe Hamilton. (@zoehamilton2) on

5. Brown’s Hotel op Albemarle Street

Brown’s Hotel is het oudste hotel van Londen en werd al vaak bezocht door presidenten en premiers, royalty en schrijvers. Zo ook Agatha Christie, die haar thriller At Bertram’s Hotel uit 1965 inspireerde op Brown’s. De theesalon – heel toepasselijk The English tea Room genaamd  – was overigens ooit de plek waar koningin Victoria met plezier haar kopje thee kwam drinken. De inrichting is meer dan de moeite: originele houten lambrisering en antieke schouwen gecombineerd met staande lampen van Paul Smith en moderne kunstwerken. Het afternoon tea-menu is natuurlijk een pareltje, en je kunt er zelfs deelnemen aan Tea-Torials (workshops waarbij je alles leert over de afternoon tea-kunst). browsn    

Met Eurostar reis je op twee uur naar Londen. Goed om weten: tussen 7 en 18 juli 2016 biedt Eurostar tot 30% korting op tickets in Standard Premier, op basis van een verplichte retour. Reizen kan tussen 18 juli en 10 december 2016 van Brussel, Rijsel en Elk ander Belgisch Station.