Recept: hindegebraad met aardappelgratin, gestoofde pastinaak en wildsaus

612

Een stukje wild tijdens de feestdagen: het is een klassieker. Sommige mensen zijn geen fan van de uitgesproken smaak van wild, maar hinde smaakt opmerkelijk mild. Voeg daar nog gestoofde pastinaak, een heerlijke aardappelgratin én een wildsausje aan toe en je hebt een topgerecht op tafel staan!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 600 g hindegebraad
– aardappelgratin met broccoli
– 3 dl wildfond
– 1 koffielepel groentebouillonpasta
– 1 dl water
– 800 g pastinaken
– 100 g boter
– 1 eetlepel suiker
– peper en zout

Bereiding (35 minuten)

1. Maak de pastinaken schoon en snij ze in middelgrote stukken.
2. Doe deze in een grote pan en voeg 50 g boter, 1 dl water en de groentebouillonpasta toe. Kruid met peper, zout en de suiker. Dek de pan af en stoof de pastinaken gaar.
3. Bak het hindegebraad goudbruin in een klontje boter en kruid met peper en zout. Dek de pan af en stoof het vlees rosé op een matig vuur.
4. Kook intussen de wildfond in tot een lichtesaus.
5. Roer vlak voor het serveren een klontje boter onder de saus.
6. Warm de aardappelgratin met broccoli op.
7. Versnij het hindegebraad en serveer met de gestoofde pastinaken, aardappelgratin en wildsaus.

In samenwerking met Lidl.