Hoge temperaturen zijn toppie als je buiten kunt zitten met een glas van je favoriete drankje waar een grote ijsbal in ronddobbert, maar ’s nachts is die drukkende hitte toch een beetje lastig. Met deze tips slaap je als een roos, zelfs tijdens de zwoelste nachten.

Overdag hou je alles potdicht

Ja, zelfs de rolluiken of de zonnewering blijft onherroepelijk naar beneden. Wist je trouwens dat het beter is om zonnewering aan de buitenkant te installeren? De zon krijgt geen kans om je huis binnen te dringen, want ze wordt afgeblokt nog voor ze door je raam kan schijnen.

’s Avonds zet je alles wagenwijd open

Vanaf het moment dat het een beetje begint af te koelen mag je alles openzetten. Vergeet de voordeur niet, dan kan het een beetje tochten.

Zet grote planten voor het warmste raam in de kamer

Geen zonnewering? Zet een paar grote planten voor het venster. Die houden al een paar felle zonnestralen tegen zonder dat je veel moet inboeten aan licht.

Hang een schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn hip en maken je tuin helemaal af. Je vindt ze tegenwoordig in frisse zomerkleurtjes. Hang er eentje boven je raam zodat de zon niet direct binnenvalt en je creëert meteen een schaduwplekje om je favoriete boek te lezen.

Kook zoveel mogelijk buiten

Er zijn veel mogelijkheden om je tuintafel om te toveren tot een simpel aanrecht. Een campingvuurtje en een stoomkoker doen wonderen. De barbecue maakt het eetfestijn compleet. En het blijft binnen een paar graden frisser.

Drogers zijn uit den boze

Electrische toestellen zijn echte warmtebronnen. Hang die was buiten in plaats van ze in de droogtrommel te doen en laat je haar na een wasbeurt gewoon aan de lucht drogen. Je ziet de thermometer zo een graadje dalen.

Strijk op je terras

Buiten strijken is niet alleen goed voor een fris huis, het is ook goed voor je humeur. Je geniet van het mooie weer terwijl je een vervelende klus klaart.

Laad je gsm of tablet buiten op

Laders krijgen hartstikke warm als je batterijen oplaadt. Ze geven die warmte af aan hun omgeving. Alle beetjes helpen tijdens die verstikkende hittegolf, dus buiten laden is de boodschap.

Kun je alsnog de slaap niet vatten? Sla je tent op in de tuin en ga lekker buiten liggen.

Slaap lekker!

(foto getty)