De samenwerkingen van H&M met grote namen uit de mode- en woonwereld zijn altijd iets om naar uit te kijken, en dat geldt ook voor de colab met lemlem, het damesmodemerk dat is opgericht door het Ethiopische supermodel, actrice en voorvechtster van moederschap en gezondheid Liya Kebede.

De lemlem x H&M-samenwerking is een dameskledingcollectie die comfortabel is in de stad maar toch klaar is voor een zomers uitje. De collectie bestaat uit een relaxte, fashion-forward reeks caftans en strandkleding met opvallende strepen en dip-dyed colour-blocking, naast zwemkleding, sieraden en accessoires, gemaakt van duurzamere materialen.

Bekend om een chique en toch moeiteloze esthetiek, makkelijk te dragen ontwerpen en ambachtelijke details, is er ook een moderne elegantie die van lemlem en Kebede zelf afstraalt. Voor deze samenwerking zijn de traditionele handgeweven materialen die vaak in de stukken van lemlem te vinden zijn, vertaald naar gewaden, zonnejurken, tops, shorts, broeken, badmode, sieraden en accessoires. Elk stuk is gemaakt van duurzamere materialen, waaronder organisch linnen, gerecycled polyester en Tencel™ Lyocell, en staat in het teken van vrolijkheid – zonnig, licht en luchtig. lemlem’s kenmerkende strepen en kleurblokkeringen staan naast de sleutelelementen vloeiendheid en zachte texturen. Het kleurenpalet omvat blauwtinten, wit, fel oranje, zacht roze, neonkleuren en een vleugje lichtgeel. De collectie heeft ook een tijdloze uitstraling, met het idee dat de stukken van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

“Ik vind het geweldig dat H&M altijd voorop heeft gelopen met het doen van echt coole samenwerkingen. Dus voor lemlem is het echt spannend om deel uit te maken van die groep merken waarmee ze hebben samengewerkt. Het is ook de eerste keer dat we een hele lemlem-look hebben, met de juwelen die echt bijdragen aan het gevoel en de vrouw waarop ik wil dat het lijkt. Mijn creatieve richting omvatte ook de campagne, die zo leuk en speciaal was omdat ik samen met mijn dochter mocht filmen,” zegt Liya Kebede, oprichter en creatief directeur van lemlem.

“Bij lemlem kun je niet anders dan het gemak en de elegantie opmerken. Het was geweldig om Liya’s creatieve inbreng te hebben bij elke stap in deze samenwerking. We waren ook erg blij om meer duurzame materialen in de collectie op te nemen en we kunnen niet wachten om de collectie wereldwijd te lanceren,” zegt Maria Östblom, Head of Design bij H&M.

De collectie kun je hier bekijken:

De lemlem x H&M-collectie is vanaf eind april verkrijgbaar in geselecteerde H&M-winkels en online op hm.com.