Ook dit jaar pakt H&M uit met een Exclusive collection, waarbij elk item gemaakt is van duurzaam materiaal (onder andere van plastic afval uit de zee!). De collectie is bedoeld voor speciale gelegenheden en feestjes.

De Conscious Exclusive-damescollectie heeft een frisse uitstraling die goed bij de lente past en wordt gekenmerkt door een duurzaam karakter. Zo is er bijvoorbeeld een luchtige jurk met plooien, die gemaakt is van plastic afval uit zee.

“De collectie toont aan dat we prachtige én milieubewuste kleding kunnen maken. Op die manier dragen we bij aan een duurzame toekomst. De collectie omvat geweldige items van duurzaam materiaal, die nog vele seizoenen lang zullen meegaan,” zegt model Natalia Vodianova, het gezicht van de campagne.

De accessoires omvatten een visnet tasje van gerecycleerde afval uit zee alsook eigenzinnige en elegante oorbellen van gerecycleerd glas en plastic.

Voor het eerst is er ook een selectie kinderkleding opgenomen in de Conscious Exclusive-collectie. Denk aan schattige, kleine jurkjes van tule en zachte blazers en broeken met een charmante streetstyle touch. En ook nieuw zijn de parfums met ecologische oliën voor mannen en vrouwen. Deze kunnen gemengd worden om een eigen, uniek parfum te creëren.

De collectie is verkrijgbaar vanaf 20 april in de winkels en online.