Hoe decoreer je kleine ruimtes?

104

1 OKTOBER 2013 | Kleine ruimtes in je huis of appartement kan je met deze tips makkelijk en snel veel groter laten lijken.

minikat

1. Hou het bij één kleur
Eenvoudige kleurencombinaties kunnen een ruimte veel groter doen lijken. Om het geheel wat spannender te maken, kan je zwarte krijtverf gebruiken of krijtborden plaatsen op een deel van de muur. Zo kunnen de kinderen zich uitleven en is er regelmatig verandering. Werk de ruimte af met witte gordijnen, die meteen voor een frisse en open ruimte zorgen.

2. Meubels met meerdere functies
Je kan een meubelstuk voor verschillende zaken gebruiken om plaats uit te sparen. Zo kan je een (stevige) opbergdoos ook gebruiken als bank. Vergeet ook de ruimte onder tafels en salontafels niet om op een mooie manier tijdschriften en allerlei spulletjes op te bergen.

3. Minimeubels
Kleine stoeltjes of banken nemen niet veel plaats in, maar worden heel graag gebruikt door de kinderen. Ga voor mooi en klassiek design dat past in de rest van je interieur.

4. Verlichting
Hang de verlichting op aan de muren of het plafond in plaats van stalampen te gebruiken. Zo win je plaats en kan je ook bepaalde delen van je interieur mooi accentueren.

5. Tapijt
Een mooi tapijt is een goede manier om wat kleur aan je interieur toe te voegen zonder te moeten werken met verschillende kleine accessoires. Die kunnen namelijk een ruimte snel veel kleiner doen lijken.

Renske De Maesschalck