Hoe maak je het beste van een slechte dag?

134

26 NOVEMBER 2013 | Iedereen heeft er wel al eens last van; zo’n dag waarop je met het verkeerde been uit bed stapt, waarna alles wat mogelijk kan mislopen ook misloopt en je ’s avonds het liefst voor eeuwig onder je donsdeken zou willen verdwijnen.

Toch hoeft zo’n dag niet volledig om zeep te zijn. Wij geven je vijf tips om het beste te maken van een slechte dag. Je lief, vrienden en collega’s zullen ons dankbaar zijn.

Erken je gevoelens

Krop niet alles op, maar erken dat je in een slechte bui bent. Zo niet, ontploft je rothumeur later op de dag alsnog in je gezicht en zal je misschien dingen zeggen of doen waar je later spijt van hebt.

Ventileer

Schrijf op waarom je zo sip of slechtgezind bent of praat met een goede vriend. Het zal helpen om die frustraties los te laten, maar let er wel op dat je je niet laat meeslepen. Zet een tijdslimiet, zodat je je niet verder laat leiden door negatieve gevoelens. Dat maakt het alleen maar erger.

Reflecteer

Nu je hebt opgeschreven wat je dwars zit, kan je erover nadenken. Heb je misschien ruzie met een vriendin of problemen op het werk? Probeer die problemen aan te pakken, zo kan je al een groot deel van die negatieve gevoelens loslaten.

Wees dankbaar

Denk ook meteen eens na waarvoor je allemaal dankbaar mag zijn in je leven. Maak een lijst van tien dingen die je gelukkig maken en waarvan je blij bent dat je ze hebt. Je zal je meteen al een pak beter voelen, beloofd!

Draag zorg voor jezelf

De laatste is misschien wel de belangrijkste tip: draag zorg voor jezelf. Veel mensen laten zich makkelijk meeslepen tijdens een dipje wat vaak leidt tot ongezonde eet- en leefgewoonten. Trek dus die jogging uit, trek een jurkje aan en haal je favoriete schoenen uit de kast en spreek af met vrienden. Daarnaast kunnen ook beweging en sport je helpen om die slechte dag om te draaien. Je zal merken dat je meteen positieve aandacht trekt en op die manier je humeur en je zelfvertrouwen die broodnodige boost geeft.

Succes!

Renske De Maesschalck