De ene wast het alle dagen. De ander kan gemakkelijk een weekje zonder. Je haar wassen is een persoonlijke keuze. Al doen we het allemaal wel om dezelfde reden: niet met vettig haar over straat moeten. Maar is het wel nodig om ons haar te wassen elke keer als het een beetje vet is?

Wanneer je je haar wast, verwijdert de shampoo alle talg en natuurlijke oliën uit je haar. Ook de laatste restjes van stylingsproducten worden uitgespoeld. Toch is dat niet altijd nodig. Een beetje vuil in je haar is niet zo erg als we denken. Het zorgt er namelijk voor dat je haar niet uitdroogt. Wanneer je elke dag je haar zou wassen, zal het veel sneller droog worden en gemakkelijker afbreken.

Dit is natuurlijk geen exacte wetenschap. Het kan ook gewoon zijn dat jouw haar het nodig heeft om elke dag gewassen te worden. Je haartype speelt daarin een belangrijke rol. Heb je dun en weinig haar dan is het best oké om je haar wat vaker te wassen. Heb je eerder vol en dik haar dan kan je hier en daar wel eens wasbeurt overslaan. Al zal je haar daar natuurlijk wel even aan moeten wennen.

Tips & Trics

Gelukkig bestaan er enkele trucjes die jou helpen met het afbouwen van het aantal wasbeurten.  Droogshampoo gebruiken in plaats van meteen onder de douche te springen, is een hele belangrijke. Je haar gewoon even nat maken om het terug in model te brengen, is ook een optie. Dat kon je eerder al in dit artikeltje lezen.
Last but not least: raak je haar niet te vaak aan dan zal het ook niet snel vet worden. Als je elke tien minuten met je vingers door je haar gaat, verspreid je de oliën die op je hoofdhuid zitten door je haar.

Conclusie?

Er bestaat geen juist antwoord. Kijk gewoon naar de behoeftes van je haar en beslis dan. Vergeet ook niet om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur. Valt je haar mooier wanneer het net gewassen is of krijg je dat ultieme kapsel pas na een dag? Het is wikken en wegen maar een foute keuze kan je alleszins niet maken.

Benieuwd naar wat er nog te weten is over het wassen van je haar? Bekijk hier de vier dingen die je waarschijnlijk fout doet tijdens de wasbeurt.