Dames die dromen van een goede nachtrust, ruilen in bed hun partner beter in voor de hond. Uit een studie van het Canisius College in Buffalo, New York blijkt immers dat vrouwen slapen met een hond aan hun zijde.

Van de 962 vrouwen in de VS die door de onderzoekers werden geïnterviewd, deelden 55 procent van hen het bed met ten minste één hond. Zo’n 31 procent sliep met ten minste één kat aan hun zijde. Verder deelde zo’n 57 procent van de vrouwen het bed deelt met een menselijke partner.

Wat bleek? Honden zouden hun baasjes minder snel in het holst van de nacht wakker maken dan katten en mensen. Katten en mannelijke partners zorgen er dan weer voor dat de nachtrust van de vrouw verstoord wordt en dat ze vaker tijdens de nacht wakker wordt.

“De bevindingen lieten zien dat er een sterk verband is tussen het hebben van een huisdier, hoe het bed gedeeld wordt, en de kwaliteit van de nachtrust”, aldus de onderzoekers. “Een hond hebben, komt met veel verantwoordelijkheid waardoor er vaak een striktere routine is. En een goede routine en slaapschema zijn positief voor zowel de hond als het baasje.” Vrouwen met een hond gaan ook vaak vroeger naar bed en staan vroeger op dan kattenbaasjes.

Overigens zijn het niet alleen vrouwen die beter slapen met een hond aan hun zijde in plaats van een menselijke partner. Onderzoekers van de Mayo Clinic in Arizona voerden een onderzoek uit bij 40 volwassenen – zowel mannen als vrouwen – en ontdekten dat mensen die sliepen met een hond in de slaapkamer meer rust kregen dan mensen die dat niet deden.

Als je dus nog een reden zocht om je sloeber (en dan bedoelen we je hond, niet je partner) mee in bed te laten slapen, dan heb je die bij deze gevonden.