Hot: Accessoires gemaakt van brandweerslangen

900

Elke vrouw houdt wel van mooie accessoires en zeker als je de wereld ermee van afval kunt verlossen. Met die gedachte sloegen de Britse designers Elvis & Kresse de handen in elkaar en gaven ze waardeloos afval een nieuw leven: brandweerslangen worden getransformeerd in originele luxe-accessoires.

handtas sfeerbeeld
Niets leuker dan een handtas met een heldhaftig verhaal. Na een bezoek aan de lokale brandweer werden de twee jonge Britse ondernemers Kresse Wesling en James ‘Elvis’ Henrit verliefd op de brandslang. Ze kwamen op het idee om er iets helemaal anders mee te doen dan brandbestrijding en begonnen met hun eerste bedrijf: ‘Elvis & Kresse’. Hun droom om afgedankt donkerrood rubber een aantrekkelijke uitstraling te geven, kwam uit.

Uniek concept
In de zomer van 2005 startten ze onmiddellijk met een uniek concept. Het rode rubber kan je niet verbranden en eindigt op de vuilnisbelt. Daarom kiezen de designers om de gebruikte brandweerslangen een nieuw leven te geven tot een originele mode-lijn van stijlvolle tassen en accessoires.

Mensenlevens gered
Is het niet cool om te weten dat jouw nieuwe handtas huizen heeft geblust en je riem talloze mensenlevens heeft gered? De afgedankte brandslangen kunnen soms wel dertig jaar oud zijn en hebben al vele branden gedoofd in Engeland. De originele, gerecycleerde producten zijn dus niet alleen vintage en stijlvol, maar ook stevig, waterdicht en onverwoestbaar. Een uniek stukje mode dat vele jaren lang meegaat.

En of dat allemaal nog niet heldhaftig en milieuvriendelijk genoeg is, doneert E&K ook een deel van hun inkomsten aan verschillende liefdadigheidsorganisaties.

Dit zijn alvast onze favorieten uit de collectie:

handtas

Deze damestas krijgt dankzij het donkerrode rubber een chique uitstraling.
De tas is regenbestendig en heel stevig om alles veilig op te bergen. (199 euro)

purse
De portemonnee is gemaakt van een afgekleurde Britse brandslang
en de binnenkant is gevoerd met hergebruikt parachutezijde. (130 euro)

toilettas
De toilettas is waterbestendig, zodat het niet alleen de inhoud van de tas zelf beschermt,
maar misschien nog wel belangrijker de inhoud van je koffer. (75 euro)

iPhone_5_new_red

Iphone-hoesje: De afgedankte slang biedt de ultieme bescherming voor je gsm.
De voering van hergebruikt parachutestof zorgt ervoor dat je iPhone gespaard blijft van krassen.(37,50 euro)

Big_Yellow

Een stoere riem gemaakt van de minder vaak voorkomende gele brandslang. (54 euro)

duendejewels-0073

De stijlvolle en ruime sporttas. (245 euro)

Ook in de Benelux wordt het upcyclingmerk vertegenwoordigd. De Nederlandse ondernemers Caspar Wijers en Jasper Henderson werden gegrepen door de filosofie van ‘Elvis en Kresse’ en richtten daarom in 2009 de firma Firehose op. Zij verkopen onder andere het duurzame Britse merk in België en de rest van de Benelux.