Kinderen zijn niet altijd de makkelijkste eters, maar wat als er een hotel bestond waar je zelfs de meest dwarse etertjes van groenten doet houden? De chefs van het Portugese Martinhal Family Hotels & Resorts halen alles uit de kast om ook de kleinste gasten culinair te verwennen, mét gezonde maaltijden.

Pannenkoeken, spaghetti en frietjes zijn geliefd bij de kinderen, maar groenten gaan er niet altijd even gemakkelijk in. Bij Martinhal Family Hotels en Resorts hebben ze een menukaart ontwikkeld aangepast op de wensen van de kleinste gasten. Met een snufje fantasie toveren de chefs de leukste, gezonde gerechten op tafel: van vers gepureerde hapjes voor de allerkleinsten tot pasta’s en visgerechten voor de oudere kinderen.

Voedingsdeskundige Fiona Faulkner to the rescue: kookdemonstraties

Voor de ouders die ook aan de eigen keukentafel succes willen boeken met gezonde gerechten, geeft kookboekenschrijfster en voedingsdeskundige Fiona Faulkner deze herfst een kookdemonstratie bij Martinhal Cascais. Op een laagdrempelige manier deelt ze succesrecepten voor de moeilijkste kleine eters. Tijdens de interactieve bijeenkomst geeft de schrijfster, van het boek 25 Foods Kids Hate and how to get them eating 24, tips over hoe gezonder én lekkerder te eten met de hele familie en ze deelt haar ervaringen die ze opdeed bij scholen en in de keukens van ‘celebrities’. Ze ontwikkelde (groente)recepten voor bekende merken en supermarkten en runt momenteel een vegetarisch  restaurant in Somerset.

Op 24 en 26 oktober 2017 komt Fiona voor de tweede keer naar Martinhal, dit keer naar het vijfsterren familiehotel Martinhal Cascais aan de Portugese kust, vlakbij Lissabon.