Dingen waar wij blij van worden op hotel: heerlijke zachte bedden met knisperend vers beddengoed, een inrichting die geïnspireerd is op genieten en relaxen, stapels kussens en roomservice natuurlijk. Staat er geen reisje of weekendje weg op de planning maar wil je toch genieten van dat hotelgevoel? Wij verzamelden deze tips voor jou.

Symmetrie en rust

Ook al is de slaapkamer de plek waar je in het donker ligt met je ogen dicht, dan nog hoort die ruimte opgeruimd en rustig te ogen om makkelijk en compleet te kunnen ontspannen. Veel hotelkamers worden daarom ook symmetrisch en met een rustig kleurenpalet ingericht, net omdat dit de rust bevordert. Probeer hetzelfde te doen met je eigen slaapkamer: ruim alles op wat niet in een slaapkamer thuis hoort, plaats je meubels indien mogelijk zoveel mogelijk symmetrisch en kies voor kalme en zachte tinten.

Lekker geurtje

Soms ben je je er niet van bewust, maar luxe hotelkamers baden in een subtiel parfum. En laat geur nu net een sensatie zijn waarmee je in dit geval positieve emoties kunt oproepen. Doe hetzelfde in huis en kies voor een heerlijk huisparfum, geurstokjes of -kaarsen. Ook een diffuser waarmee je olie kunt laten verdampen, is een goede investering.

Geborgenheid

Waarom worden hotelbedden bedolven onder een veelheid aan kussens, plaids en dekbedden? Omdat dit een gevoel van comfortabele geborgenheid oproept. De truc is om twee stevige hoofdkussens rechtop te zetten en aan te vullen met kleinere kussens, eventueel in een contrasterende kleur of met een leuk printje. Kies verder voor een sprei die je bed volledig bedekt. Het enige nadeel: je bent ‘s avonds wel een tijdje in de weer om alle kussens van je bed te halen. Maar efficiënt is het wel.

Licht

Toegegeven: vaak zijn er zoveel hang- en muurlampjes in een hotelkamer aanwezig, dat het even zoeken is waar alle schakelaars zich precies bevinden. Anderzijds zorgen al die (dim)lichtjes en lampjes ervoor dat je elke gewenste sfeer kunt oproepen. Tip: hang een lampje boven elk nachttafeltje, je bespaart er ruimte mee en het oogt leuk. Staande lampen? Hoe groter de lampenkappen, hoe groter het gevoel van luxe.

Hou het simpel

Denk: less is more. In een hotelkamer zal je zelden veel tierlantijntjes en kleine woonaccessoires aantreffen. Dat oogt rommelig en zorgt voor een druk gevoel. Wat decoratie betreft, ben je dus beter af met bijvoorbeeld één grote poster of schilderij, en/of een grote staande spiegel.