10 hotels met duizelingwekkende glijbanen

3207

Vakantiebestemmingen met zwembaden zijn altijd erg populair. Beter nog, zwembaden met glijbaan! Sommige hotels nemen hun zwembaden heel ernstig en hebben het glijplezier zelfs tot een nieuw niveau verheven!

Hotelzoekmachine trivago.nl heeft tien hotels geselecteerd met de beste glijbanen ter wereld. Van glijbanen die rechtstreeks de zee in gaan, tot glijbanen die door een aquarium met haaien gaan. Duik gerust even mee in het aanbod!

1) Hard Rock Bali, Kuta, Bali

hardrock_slides

Het Hard Rock Bali hotel heeft het grootste zwembad van Bali. Het bad is zo groot dat gasten om het hotel heen kunnen zwemmen. Er zijn verschillende glijbanen en verschillende eilandjes, waaronder een zandeiland om heerlijk te zonnebaden! Verder is er bij het hotel een klimwand aanwezig van ruim 5 meter en kun je er uiteraard ook van een spa met een sauna en stoombad genieten.

 

2) Atlantis, The Palm, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

atlantis_slide2

Het luxueuze Atlantis is een resort van 44 hectare gelegen op een van de kunstmatige palmeilanden in Dubai. Met de vele glijbanen van het hotel kunnen waaghalzen hun geluk niet op! Het hotel heeft een glijbaan met een vrije val van maar liefst 9 verdiepingen. Na de vrije val buigt de glijbaan af en stuurt gewillige waaghalzen onder water door een aquarium vol haaien, roggen en andere vissen. En als je dacht dat deze ‘onderzeeër glijbaan’ al spectaculair was, dan zullen de luxueuze onderwatersuites waarin je de nacht kunt doorbrengen jou beslist uit je dak doen gaan!

 

3) The Reef Atlantis, Paradise Island City, Bahama’s

05-0027-KRZ AmExpPostcard.indd

The Reef Atlantis op Paradise Island is een uitgestrekt luxecomplex met meer dan 3400 kamers en suites. Het resort van maar liefst 57 hectare heeft 11 zwembaden met een ruime keuze uit verschillende glijbanen, waaronder een om te racen! Ga voor een vrije val door een Maya-tempel of voor stroomversnellingen in de wildwaterbaan van meer dan een kilometer lang.

 

4) Beach Park Suites Resort, Aquiraz, Brazilië

 

beachpark_slides_2

Een van de grootste waterglijbanen in de wereld bevindt zich in het Park Beach Resort in Brazilië. De glijbaan heeft van boven naar beneden een hoogteverschil van 41 meter, vergelijkbaar met een gebouw van maar liefst 14 verdiepingen. Deze glijbaan, ook wel ‘Insano’ genoemd, geeft bezoekers het gevoel van een vrije val van 5 seconden. Hierbij bereiken de moedige zwemmers een maximumsnelheid van 105 kilometer per uur! Het park telt in totaal 16 glijbanen, waardoor er voor iedereen en elke doelgroep een geschikt baantje te vinden is.

 

5) Fodele Beach, Kreta, Griekenland

 

fodele_slides2

Het Fodele Beach & Water Park Holiday Resort ligt aan het prachtige strand van het dorpje Fodele op Kreta. Het waterpark ligt direct aan de zee en beschikt over een waaier aan glijbanen voor alle leeftijden. Direct aan zee heeft het resort drie verschillende restaurants met terrassen en serveert gerechten geïnspireerd door de Griekse, Italiaanse en Franse keuken. Het resort heeft meer dan 400 kamers en suites waarvan de meeste kamers uitzicht hebben op de blauwe zee van Kreta.

 

6) Hilton Hawaiian Village, Honolulu, Hawaï

hawaiian_slides

Het Hilton Hawaiian Village ligt direct aan Waikiki Beach, het strand dat onlangs werd uitgeroepen tot het op een na mooiste van de Verenigde Staten. Het hotel bezit 8 hectare aan tropische tuinen, watervallen, een zoutwater lagune, 6 verschillende zwembaden en de grootste glijbaan van Waikiki! Naast heel veel waterplezier biedt het hotel ook een ukelele cursus en een workshop in traditioneel dansen aan.

 

7) Ramada Resort Aquaworld, Budapest, Hongarije

aquaworld_slides

Aquaworld, gelegen in het Ramada Resort in Budapest, is een van de grootste overdekte waterparken van Europa. Onder een enorme luifel bevinden zich 11 verschillende glijbanen die samen van begin tot eind bijna een kilometer lang zijn. Voor de tropische sfeer is het waterpark voorzien van een replica van een Cambodjaanse tempel, palmbomen en hangbruggen.

 

8) Jungle Aqua Park Hotel, Hurghada, Egypte

jungle_slides_4

Het Jungle Aqua Park Hotel is het grootste waterpark van Hurghada. Het resort omvat 35 glijbanen en 14 buitenzwembaden. De grootste glijbaan is een groepsglijbaan van meer dan 20 meter hoog en 70 meter lang. Het hotel beschikt over 690 kamers met een eigen balkon of terras. Verder kunnen gasten kiezen uit 8 bars en 6 themarestaurants.

 

9) Città del Mare, Terrasini, Sicilië, Italië

Italien,Sizilien,Terassini,Hotel Citt‡ del Mare

Voor wie graag wordt ondergedompeld in een natuurpark is Hotel Città del Mare de juiste vakantiebestemming. Città del Mare is het grootste resort van Sicilië, met een waterglijbaan die gasten in vier stappen onderdompelt in de Golf van Castellammare. Het hotel heeft een duikcentrum, waar je kunt leren snorkelen en duiken.

 

10) Disney’s All-Star Sports Resort, Orlando, Florida, Verenigde Staten

disneyworld_slides_1

Rondom het Disney World park in Orlando zijn 30 hotels gebouwd. Disney’s All-Star Sports Resort is er daar een van. Het hotel is voorzien van een heus waterpark van 27 hectare. Het zwemparadijs biedt vele attracties, waaronder de reuzenglijbaan ‘Summit Plummet’ die 100 meter lang en 36 meter hoog is. Het hotel heeft maar liefst 1.920 kamers met alle mogelijkheden die bezoekers kunnen wensen.

 

trivago.nl

NINA TACK