Nog steeds dol op elkaar, maar dooft de vlam een beetje uit? Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is normaal dat de wittebroodsweken voorbijgaan en jullie relatie in een sleur terechtkomt. Met deze tips blijven jullie langer op die roze wolk zitten.

Klein gebaar, groot effect

Schrijf eens leuke, lieve briefjes en verstop die in de broodtrommel, portemonnee of jaszak van je lief. Met deze kleine gebaren vrolijk je direct zijn dag op. Gegarandeerd dat hij met een glimlach op zijn gezicht jou een berichtje terug stuurt.

Surprise!

Blijf elkaar verassen. En dit hoeven geen grote, dure cadeaus te zijn (maar dat mag wel natuurlijk 😉). Spontane cadeaus zoals concertkaartjes zijn bijvoorbeeld een leuke verassing of tover eens zijn lievelingsgerecht op tafel.

Levenslang leren

Jullie denken elkaar volledig te kennen, vooral als jullie al een paar jaar samen zijn. Maar probeer blijvend in elkaar geïnteresseerd te blijven en in elkaars leven. Interesses veranderen met de jaren. Misschien ontdek je dat zijn hobby verschoven is van muziek maken naar koken. Blijf interesse tonen en vraag naar elkaars werk en hobby’s.

Geef elkaar de ruimte

Jullie hoeven niet altijd samen te zijn en alles samen te doen. Iedereen heeft soms behoefte aan wat me-time. Gun elkaar dat ook. Zo kun jij een girls night hebben met je vriendinnen en kan hij voetbal kijken met zijn maten. Zo hebben jullie elkaar ook wat te vertellen aan het einde van de dag.

Complimentjes maken het verschil

Het is duidelijk dat jullie elkaar aantrekkelijk en mooi vinden, maar dat mag best gezegd worden. Een compliment krijgen is leuk, maar ze geven is misschien wel leuker. Je creëert een positieve sfeer en je laat elkaar goed voelen. Zo laat je merken dat je elkaar nog steeds graag ziet.

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Unsplash