Iedereen komt graag thuis in een lekker ruikend huis. Maar dat is niet altijd het geval. Soms is het zelfs moeilijk om te weten te komen waar de slechte geur vandaan komt. Met deze tips hangt er nooit meer een geurtje.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je weet waar de stank vandaan komt. Soms komt het simpelweg doordat deuren en ramen een hele tijd gesloten bleven en zo een muffe geur in huis hangt. Het kan ook dat de leidingen een reinigingsbeurt kunnen gebruiken of je vuilnisbakken stinken. Eens je de oorzaak hebt aangepakt, kan je beginnen met een fris geurtje in huis te halen.

1. Wierook

Komen vrienden op bezoek binnen een uur en wil je nog snel wat geurtjes maskeren. Steek dan een wierookstokje aan. Let wel op dat je het niet de dicht zet bij de plaats waar je zal zitten of niet helemaal laat opbranden. De geur kan anders te overheersend worden. Maar het ruikt wel in no time heerlijk binnen.

1

2. Kaarsen

Wil je een licht aroma verspreiden en hoeft het niet onmiddellijk te gebeuren, steek dan een geurkaars aan. Die verspreidt de geur wat trager en is minder intens.

4

3. Geurzakjes

Hangt er een muf geurtje in je kasten? Hang of leg er dan wat geurzakjes in. Als je het in de kleerkast legt, zullen je kleren ook heerlijk fris ruiken.

5

4. Diffuser

Kaarsen en wierook kan je natuurlijk niet hun werk laten doen als er niemand thuis is. Een diffuser kan dat wel. En je kan het zelf maken, als je dat wil. Alles wat je daarvoor hoeft te doen is welriekende oliën in een pot te doen en er enkele houten stokjes in te steken.  Je gebruikt het beste een glazen potje met een smalle hals. Zo vervliegt de geur minder snel. Hier vind je een stappenplan voor het DIY-projectje.

2

Je kan ook een kaarsje branden met daarboven lekker geurende olie.

3

5. Bloemen en planten

Hou je van groen in huis? Ga dan voor bloemen en planten die lekker ruiken. Zo sla je twee vliegen in een klap. De lucht wordt gezuiverd en ruikt heerlijk fris.

6(Foto’s Pinterest en iStock)