Onverwacht bezoek? Zo lijkt je huis properder dan het is

193

Je kent het wel… je (schoon)ouders, collega’s of kennissen zijn in de buurt en sturen een bericht om te vragen of je thuis bent. Jij hebt wel zin in bezoek, maar je huis is een stal! Met deze tips werk je in een mum van tijd de grootste chaos weg. 

iStock_000015280176_Medium

1. Maak de drie T’s schoon: toilet, tafel en tv

Tv? Ja. In de meeste huiskamers staat de tv centraal. De laag stof al opgemerkt die erop ligt? Om van die berg dvd’s ernaast nog te zwijgen. Haal er snel de stofvod over. Je zal het je niet beklagen als je straks in de woonkamer zit te aperitieven. Veeg snel je eettafel ook nog even schoon en spuit wat WC-reiniger in het toilet.

2. Ruim snel op, maar doe het efficiënt

Vuile was in de wasmand, speelgoed bij speelgoed… Als je bliksemsnel alles wil opruimen, heb je de neiging om alles in 1 kast of berging te proppen. Niet doen. Ruim snel op, maar probeer het efficiënt te doen.

3. Denk aan de kat of hond

Heb je een huisdier, dan ligt er overal haar. Werp een blik op je sofa en gooi die dekentjes vol haar in de wasmand.

4. Te veel vuile vaat? Zet alles in de oven.

Vuile vaat snel in de gootsteen gooien lijkt logischer, maar zo maak je je verdacht. Iedereen weet dat je niet kan afwassen als je vuile vaat in de wasbak hebt staan. Het is dus te duidelijk dat je alle vuile koppen en borden snel in de wasbak hebt gegooid. Zet je vuile vaat (even) in de oven. Niemand zal het merken. Probeer er dan wel aan te denken dat je geen warme hapjes kan serveren.

5. Waspoeder + stofzuiger

Wil je dat je huis snel lentefris ruikt? Gooi wat waspoeder in het rond en zuig het op met de stofzuiger.

 

Stop nog snel een fles bubbels in de frigo en je bent de beste gastvrouw ooit!