Huisdieren die niet veel plaats innemen

486

14 OKTOBER 2013 | Je zoontje wil een huisdier, maar daar is geen ruimte voor in jullie woning? Deze huisdieren nemen niet veel plaats in, maar zullen je gezin van de nodige donzigheid en liefde voorzien!

cavia

Cavia
Cavia’s hebben een vrij hoog knuffelgehalte en zijn makkelijk te entertainen. Een cavia is bovendien groter dan een hamster en dus makkelijker te aaien. Het grote voordeel is dat cavia’s niet zoveel slapen gedurende de dag – in tegenstelling tot andere knaagdieren – en dus wakker zijn als je kinderen thuis komen van school. Ten slotte bijten ze minder snel dan hamsters en hebben ze niet zoveel beweging nodig. Zorg er echter wel voor dat hun kooi groot genoeg is en dat ze genoeg aandacht krijgen, zo niet worden ze bang en afstandelijk.

gekko
Gekko
Deze kleine hagedissen vergen niet veel aandacht, zijn makkelijk aan te raken en worden niet groter dan 25 cm, in tegenstelling tot andere reptielen die op volwassen leeftijd te vergelijken zijn met een kleine dinosaurus.
Ze hebben echter wel een speciale verblijfplaats nodig met aangepast licht en vochtigheidsregelaar. Vraag goed na in de dierenwinkel welke materialen je precies nodig hebt. Het grootste voordeel is dat ze tot 20 jaar oud kunnen worden en dus echt een deel worden van het gezin.

kempvis

Siamese kempvis
De kempvis is niet alleen mooi om naar te kijken, hij is ook heel makkelijk te onderhouden. Hun natuurlijke habitat bestaat uit modderig water in kleine poeltjes, dus kraantjeswater in een gereinigde kom is een luxeverblijf voor deze kleine kleurrijke vissen. Ze hebben bovendien geen gefilterde tank nodig en zijn ook heel entertainend. Zo voeren ze vaak een kleine show op om hun mannelijkheid te bewijzen aan mogelijke partners. Het enige wat je moet doen, naast voederen, is ervoor zorgen dat hun tank één keer per week gekuist wordt en er vooral geen tweede mannetje bij zetten. Ze worden niet voor niks vechtvissen genoemd.

Renske De Maesschalck