Een geslaagd huwelijksfeest, daar droomt elke bruid van. Maar wat daarna? Trek je dan je sexy lingerie aan en duik je het huwelijksbed in? Wel, nu blijkt dat dat vaak niet meer aan de orde is. 65 % van de pasgetrouwde koppels heeft namelijk geen seks tijdens de huwelijksnacht!

Wat blijkt: de lust is er vaak, de moed meestal niet. Hoe leuk de hele dag ook was, een trouw organiseren, continu in de kijker lopen, losgaan op de obligate foute nummers en je zatte oom in de gaten houden, trouwen kost véél energie. Vermoeidheid is daarom ook reden nummer 1 om niet van bil te gaan. Dat was de conclusie uit de huwelijksenquête die eventplatform Salino.be lanceerde begin 2019 bij 1500 pasgetrouwde koppels en verloofden. Andere redenen waren: te dronken, gewoon geen zin of niet de kans om samen te slapen.

Gelukkig bestaat er zoiets als een huwelijksreis en is dit uiteraard het ideale moment om alle schade in te halen. 61 % van de newly weds gaat effectief op huwelijksreis. Ze gaan gemiddeld 12,5 dag op reis en geven er gemiddeld 4000 euro aan uit.

Dan maar rollebollen op het strand! Maar liefst 43 % van de deelnemers koos namelijk voor een strandvakantie. 1 op 4 koos voor een rondreis, 1 op 5 voor een avontuurlijke reis en een kleine minderheid voor een citytrip, nl 6 %.

Dat betekende ook wel dat 39 % koos om niet op reis te gaan met als hoofdreden: een volledig leeggeroofde bankrekening… Nog een aantal lovebirds koos voor een staycation, moest weer terug gaan werken of vond het gewoonweg niet nodig. En we kunnen ze geen ongelijk geven. Het huwelijk is als één grote reis, met ups and downs. Een lange tocht met heel wat verrassingen, mooie en minder mooie.

Heb je de huwelijksmicrobe te pakken? Hier vind je de mooiste trends in trouwjurken. En wil je huwelijksfeest binnen budget houden: hier ontdek je alle tips en tricks.

(foto Getty Images)