Staat trouwen binnenkort op jouw agenda en ben je benieuwd naar de nieuwste trends? Wij polsten bij een aantal weddingplanners naar de trends van dit moment en selecteerden onze 5 favorieten.

1. Een persoonlijke toets

Ondertussen is het een traditie om je gasten te verrassen met een leuk en persoonlijk geschenkje, vaak in de vorm van een originele foto die de dag zelf genomen werd. Maar vanwege deze bijzondere tijden kun je gerust wat creatiever zijn en van de nood een deugd maken. Wat dacht je van gepersonaliseerde mondmaskers met jullie namen en datum van het huwelijk op? Of kleine flesjes handgel, ook met jullie initialen of foto op. Leuk, origineel en handig.

2. Naar buiten

Sinds de pandemie zijn we het buitenleven meer gaan appreciëren, en dat vertaalt zich ook in buiten feesten. Er wordt steeds vaker voor outdoor weddings en huwelijken in feesttenten gekozen. Denk aan de eigen tuin (indien groot genoeg) of het strand, een romantisch stukje platteland of een sfeervol bos. Je kan hierbij bijvoorbeeld gaan voor een sprookjesachtige sfeer met heel veel fonkelende lichtjes, of hip en trendy met vrolijke foodtrucks voor die extra feestelijke vibe.

3. Entertainment nieuwe stijl

Toen dansen verboden was, moest gezocht worden naar nieuwe vormen van entertainment, en dan komen we uit bij bijvoorbeeld bijzondere dansgroepen, acrobaten, circusacts, komieken en noem maar op. Na de pandemie willen we deze vorm van entertainment niet zomaar laten vallen: dergelijke optredens zijn leuk voor het dansfeest van start gaat, als origineel ‘opwarme

4. Duurzaamheid

Duurzaam leven is trending en dat geldt ook voor huwelijksfeesten. Cateraars die werken met lokale producten, decoratie uit ecologische materialen die na het feest nog gebruikt kunnen worden, bruidsjurken die op een ethische manier vervaardigd werden … Er zijn zoveel manieren om ook jouw trouw op een duurzame en ecologische manier te vieren.

5. Micro versus maxi

Van de huwelijksfeesten die in volle coronatijd georganiseerd werden, wordt vaak gezegd dat het feestje in intieme kring – met alleen je naaste familie en dierbaren – net heel bijzonder en sfeervol was, en dat is iets om te onthouden. Micro weddings zullen daarom nog een tijdje trending zijn.

Anderzijds worden ook de tweedaagse bruiloften populairder, waarbij je twee dagen lang van je huwelijksfeest geniet. Denk aan een welkomstdiner vooraf, het bruiloftsfeest en naderhand een zogenaamde hangover brunch. Een deel daarvan kun je in intieme kring doen, tijdens het feest zelf haal je dan alle toeters en bellen boven.

Tekst: Nina Tack