Triptip: even naar Ierland voor een feestje!

65

7  AUGUSTUS 2014 | Feit: als bij ons de zomerfestivals op hun einde lopen vieren de Ieren rustig verder. Een aantal niet te missen herfstfestivals maken een bezoek aan Ierland nog leuker dan het al was. Denk: veel muziek, veel lekker eten, veel drank en zelfs veel boeken!

110925917

Dublin! Muziek! Drank! Boeken!

In de Ierse hoofdstad Dublin gaat de muzikale zomer haast ongemerkt over in de muzikale herfst. Het Dublin’s Dockland’s Oktoberfest (18 september – 5 oktober) staat garant voor veel muziek en vooral veel drank en craic (plezier). Ook het Hard Working Class Heroes Festival (2-4 oktober) hoort op jouw to do-lijstje te staan: er  nemen 100 bands en muzikanten aan deel, rock legenden en talent-in-wording.

179997423

Hou je meer van lezen? Weet dan dat Dublin sinds een paar jaar de status van UNESCO Literatuurstad heeft verworven en dat het Sea Book Festival (12-14 september) in Dun Laoghaire, even ten zuiden van de stad, dé ontmoetingsplaats is van bekende auteurs en nieuw talent.

Cork: gimme Guinnes! En jazz!

166136472

Van 23 tot 26 oktober vindt in Cork het fantastische Guinness Jazz Festival plaats. Het herfstevenement geniet wereldwijde bekendheid omwille van de beroemde performers en de fantastische sfeer.

Tip: Even op adem komen tussen de vele concerten en workshops door doe je door een leuke excursie te maken in de omgeving van Cork: de stad is de ideale uitvalsbasis om de bloedmooie zuidkust van Ierland te ontdekken.

Galway: oesters en ander lekkers uit de zee

176891576Ben je een lekkerbek? Dan is Galway jouw place-to-be! Al voor de 60ste keer wordt daar vanaf 26 september het Galway International Oyster en Seafood Festival georganiseerd. De gigantische happening kun je het best omschrijven als ‘een ultieme gourmet ervaring’, een festijn van geuren en smaken waarvan circa 20.000 mensen genieten. Er staat van alles op het programma zoals een Oyster Opening Championship en er is zelfs een Seafood Trail, langs bars en restaurants. Uiteraard ontbreekt het muzikale luik niet waardoor de ganse stad in een unieke sfeer wordt gedompeld.

Tip: Galway is rijk aan historische monumenten en je kunt van hieruit Ireland’s Wild Atlantic Way verkennen, een onvergetelijk reisavontuur.

Belfast: njamie!

178412757

Lekker eten om duimen en vingers bij af te likken en een flinke dosis fun zijn ook de ingrediënten van de Belfast Restaurant Week 2014. Proeven van de smaakvolle feestelijkheden kan van 4 tot 11 oktober in diverse bekende restaurants, verspreid over de stad.

Tip: geniet van de herfst in Belfast, een stad waar steeds meer reizigers zich aangetrokken tot voelen en van waaruit je makkelijk Noord-Ierland kunt verkennen.

Info bij jouw reisagent en Tourism Ireland (02 275 01 71 – www.ireland.com).

NINA TACK