Lekker fris: ijskoffie

178

28 MEI 2014 | Op zoek naar een lekker alternatief voor een klassieke zomerse dorstlesser? Proef dan de nieuwe koffietrend: ijskoude koffie. En neen, hiermee bedoelen we geen verlepte koffie, maar wel koffie gezet op ijsblokjes.

IJskoffie wordt, naast Slow Koffie, de koffietrend van 2014, zo zegt Java Coffee. Slow Koffie, waarbij koffie op een traditionele manier gezet wordt, is ondertussen al goed ingeburgerd. IJskoffie daarentegen is voor velen nog een nobele onbekende, onterecht zo vinden wij. Want een goed gemaakte ijskoffie is, zeker op zomerse dagen, een heerlijke dorstlesser. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om er eentje te maken. Je vult gewoon een glas met ijsblokjes en hierop schenk je warme filterkoffie, bij voorkeur gezet met traaggebrande koffiebonen omdat deze na het zetten langer hun aroma’s behouden.

Uiteraard zijn er ook heel wat variaties mogelijk op de klassieke ijskoffie. Je kan bijvoorbeeld een dubbel espresso shot op de ijsblokjes schenken, gevolgd door koude melk en verder afwerken met een shot caramelsiroop. Experimenteer er dus gerust op los en maak jouw eigen gepersonaliseerde  ijskoffie!

ISABEL DERAEDT