Wij zijn nog niet helemaal bekomen van de collectie van Walter Van Beirendonck voor Ikea en de meubelketen kondigt al een nieuwe samenwerking aan. Niemand minder dan de Britse designer Tom Dixon en het Deense interieurlabel Hay zullen interieurspullen tegen een betaalbare prijs ontwerpen.

Ikea doet het weer: de meubelgigant wist twee grote namen uit de designwereld te strikken voor een samenwerking. En het zijn niet de minste. Het Scandinavische interieurlabel Hay is al veertien jaar de perfecte mix tussen mooi design en (enigszins) betaalbare prijzen.

‘Scandinavisch design kenmerkt zich door functie, bescheidenheid en eenvoud. Met Hay willen we verkennen wat de toekomst is van Scandinavisch design’, vertelt Marcus Engman, head of design bij Ikea.

‘We gaan aan de slag met nieuwe technieken en verschillende materialen om samen een kleurrijke en frisse collectie voor de woonkamer te creëren’, vullen Rolf en Mette Hay, het koppel dat het label oprichtte, aan.

Kleiner wonen

Bij de Hay-collectie zal de focus vooral op eenvoudig design liggen, maar Tom Dixon houdt zich vooral bezig met wonen in kleine ruimtes. De Britse designer wil meubels aanpassen aan de grootte van de huizen waarin we leven.

‘Mensen creëren, ontwikkelen en consumeren op een andere manier dan vroeger. Meubels zijn daar nog niet altijd op aangepast en daarom is dit een geweldig moment om daarmee te experimenteren’, verklaart Dixon.

Zijn collectie voor Ikea wordt gelanceerd in augustus 2017, die van Hay volgt in het najaar van 2017.

Foto’s: Tom Dixon en Hay