Île en Ville: Van oud erfgoed tot moderne hotspot

601

Île en Ville is een Gentse concept store met een stijlvolle touch. Je kan er van ‘s middags tot ‘s avonds iets lekkers eten, een kunstgalerie bezichtigen en ook shoppen. Geen excuus meer voor laatwerkende mensen die geen tijd hebben om een origineel verjaardagscadeau voor een geliefde (of voor jezelf) te kopen!

Concept stores zijn hot. Maar voor een verfijnde concept store, moet je zeker eens langsgaan bij Île en Ville in het Begijnhof midden in het historisch centrum van Gent. Je wordt aangenaam ontvangen door Michele De Martelaere of door een van haar kinderen: Maximilien en Charlotte. Zij openden nog maar vier maanden geleden hun unieke eilandje in de drukke Gentse binnenstad en hebben nu al een nominatie in de wacht gesleept voor ‘Beste Concept Store in België’. U kan alvast stemmen voor uw favoriet!

Voorbij de vergane glorie

Het 17de-eeuwse pand is stijlvol getransformeerd tot een gezellige, hedendaagse concept store. Als interieurvormgeefster leidde Michele de renovatie. “Deze prachtige locatie was perfect voor het project waar mijn kinderen en ik al een tijd van droomden.” Het is een modern ingericht interieur met veel lichtinval. “Na jaren van stof en duister smachtte het pand naar licht en lucht. Bij mooi weer hebben we een leuk terrasje op de binnenkoer voorzien. Door enkele oude elementen te behouden zijn we erin geslaagd de ziel van het pand niet te raken.” Mensen met oog voor detail voelen zich hier snel op hun gemak.

Belgische exclusiviteit

De winkel is vrijblijvend maar de artikelen tarten de verleiding om toch iets te kopen. Île en Ville werkt samen met een aantal bekende ontwerpers waarvan een aantal Belgische zoals Just in Case en Henry Dean. Voor een aantal van hen verkreeg Île en Ville de Belgische exclusiviteit. Deze hot spot verrast ons met een afwisselend aanbod van zorgvuldig geselecteerde collecties die opvallen door hun stijl en kwaliteit. Mensen met een geraffineerde smaak zullen zeker aan hun trekken komen. In de shop kan je terecht voor een mix van kleding, accessoires juwelen, designstukken , meubels, boeken en andere hebbedingetjes. Zeker een bezoekje waard voor cadeau-inspiratie!

Smaakpapillen verwennen

Op elk moment van de dag kan je bij Île en Ville terecht om iets te drinken of te eten. Je kan na het shoppen afsluiten met een heerlijke lunch, zoetigheden of tapas. Lander Stevens is Chef Patissier en bezorgt verrukkelijke en verfijnde desserts bij Île en Ville. Hij staat bekend als de geprezen patissier die zijn intrede deed in het vorige seizoen van Mijn Pop-Up Restaurant Gent. Fijnproevers kunnen nog altijd genieten van zijn heerlijke brownie met sabayon. Maximilien, zoon des huizes, is je gastheer. Zijn creatieve ideeën vertalen zich in een eenvoudige en eerlijke keuken. Het restaurant is ook knap ingericht en er heerst een rustige en knusse sfeer. Kortom de ideale plek voor mensen die graag hun hectische werkdag ontspannen willen afsluiten of voor mensen die na het shoppen even op adem willen komen.

_MG_4132

NEWS 011

In het kleinschalige en familiale Île en Ville kan je van je buik een afgod maken en je ogen de kost geven in het prachtige en bijzondere interieur. Neem een stukje eiland mee naar huis!

Info

STORE / CANTEEN / GALLERY
Open van dinsdag tot zaterdag

De winkel is open van 12.00 tot 20.30u (ideaal voor de late shoppers)

De canteen is open
Lunch: 12- 15u
Afternoon sweets: 15-18u
Tapas time: 18.20- 20.30u

Île en Ville ligt in het Begijnhof.
Begijnhofdries 39
9000 Gent

Tel. +32 (0) 09 336 33 08
info@ile-en-ville.be

ILE EN VILLE 010

(foto’s: Thomas De Bruyne & Kris Dekeijser)

ILE EN VILLE 013

IMG_20141209_161645

cafeine-be-ile-en-ville-2015-6612

ILE EN VILLE 015

cafeine-be-ile-en-ville-2015-6594

NEWS 026

cafeine-be-ile-en-ville-2015-6596

ILE EN VILLE 006

IMG_2570

IMG_2559

cafeine-be-ile-en-ville-2015-6627