In de voetsporen van Diana: zeven must do’s in Londen

284

10 OKTOBER 2013 | Oké, de film Diana scheert misschien niet zo’n hoge toppen als gehoopt maar we blijven grote fan van zowel Naomi Watts als Diana. Op naar Londen dus, waar we 7 belangrijke locaties en must do’s  uit de film én het leven van Diana ontdekken. 

dianafoto

1. Ga shoppen in Knightsbridge (en schaf jezelf een designerjurk aan)

De Prinses droeg regelmatig creaties van Azagury en was dol op de wijk Knightsbridge, het luxeshoppingparadijs met de grootwarenhuizen Harvey Nichols en Harrods, waar ontwerpen van de grootste ontwerpers zoals Chanel, Fendi, Valentino of Yves Saint Laurent te verkrijgen zijn. Het is ook in deze wijk dat zich het favoriete restaurant bevindt van Diana, de chique Italiaan San Lorenzo.

2. Ga naar het ballet (en laat je ontroeren door Romeo en Juliet)

In de film draagt Naomi Watts een van de meest glamourvolle creaties van Azagury, een replica van de hemelsblauwe jurk die de Prinses droeg tijdens de voorstelling van het English National Ballet in de Royal Albert Hall in Knightsbridge. Diana was meter van het ENB en was zeer geïnteresseerd in ballet. In 2014 zal het gezelschap ‘Romeo en Juliet’ brengen in de Royal Albert Hall  (tickets van 19.50 £ tot 60 £).

3. Ga naar de opera (en volg een initiatie salondansen!)

In de film speelt Naomi Watts het bezoek na van Prinses Diana aan het Royal Opera House voor een liefdadigheidsgala waar ze een sublieme goudkleurige avondjurk droeg. Het ROH geeft onderdak aan de Royal Opera en het Royal Ballet. Naast de voorstellingen organiseert de opera bezoeken achter de coulissen voor 12 £ per persoon. Het is ook mogelijk deel te nemen aan initiaties salondansen tijdens een lunch of een T-dansant.

4. Ga naar een jazzclub in Soho (en plan er een geheime liefdesrendez-vous)

Om te ontsnappen aan haar statuut van meest beroemde vrouw ter wereld, vermomde Diana zich soms om onopgemerkt naar buiten te kunnen komen. In de film draagt Naomi Watts een bruine pruik tijdens de scènes met Naveen Andrews (de rol van Dr Hasnat Khan, de minnaar van de Prinses in de film) in de jazzclub van Soho, Ronnie Scott’s – de ideale plaats in Londen voor een eerste rendez-vous. Deze beroemde club kent een doorlopend succes sinds de opening in 1959.

5. Bezoek Kensington Palace (en bewonder er de jurken van Diana)

Kensington Palace moest een betekenisvolle plaats krijgen in de film. Het was immers daar dat de Prinses verbleef na haar huwelijk met Prins Charles. Het is ook daar dat prins William, Kate en de kleine prins George zullen verblijven.  Bezoekers hebben geen toegang tot de privéappartementen van het Paleis, maar de vleugel die openstaat voor het publiek is zeker een bezoek waard, net zoals de tentoonstelling Fashion Rules, gewijd aan de jurken die gedragen werden door de Koningin, Prinses Margaret en Diana.

6. Bezoek de Diana Memorial Playground (en geniet van de natuur)

In het verleden waren de Kensington Gardens de privétuinen van Kensington Palace maar tegenwoordig staan ze open voor het publiek. Daar bevindt zich de Diana Memorial Playground, ingewijd in 2000 ter nagedachtenis van de overleden Prinses en haar belangstelling voor kinderlijke onbezorgdheid. Naomi Watts werd er gefilmd in de rol van Prinses Diana terwijl ze aan het joggen is.

7. Ontvlucht de stad en trek naar East Sussex (voor romantische momenten aan zee)

Buiten Londen werden Naomi Watts en Naveen Andrews gezien op Beachy Head in East Sussex, terwijl ze een romantische scène speelden. De krijtrotsen van Beachy Head, gelegen in het South Downs National Park, is een zeer aantrekkelijke plaats om te bezoeken. Vooral verliefde koppeltjes genieten er graag van een romantische uitstap.

www.visitbritain.comwww.visitlondon.com

 

Nina Tack – foto’s (c) Laurie Sparham