In september zijn de meeste planten in je tuin uitgebloeid. Die trieste aanblik valt des te meer op als een nazomertje de kop opsteekt. Maar met deze ‘Indian Summer’ planten blijft je tuin een kleurrijk tafereel tot in de late herfst.

Trompetbloemen

Tot een stuk in de nazomer kun je van de bloemenpracht van deze tuinplant genieten. De trompetvormige bloemen in felle oranje, gele en rode zomerkleuren fleuren je tuin helemaal tot in de maand oktober.

Japanse lavendelheide

Noch mossel nog vis, zo kun je deze struik het beste omschrijven. De cultivar ‘cupido’ is een onderhoudsarme plant die je tuin niet alleen in de lente voorziet van prachtige bloemen, in de herfst kun je genieten van de levendige kleuren van haar bladeren en knoppen.

Kardinaalsmuts

De ideale haagplant om te combineren met andere ‘Indian Summer’ planten. Haar gouden bladeren matchen bijvoorbeeld perfect met de rode tinten van de trompetbloemen. De oranjerode vruchtjes zijn nog beter te zien als de struik haar blad verliest.

Siergrassen

Er is zelfs een soort op de markt die de naam ‘Indian Summer’ draagt. Deze grootse grassoort waarvan de halmen – die in de zomer nog donkergroen-rood zijn – in de herfst helemaal stralend oranjeachtig tot rood kleuren, kan perfect dienen om een leuk plekje aan het zicht van de buren te onttrekken.

Schoonvrucht

De ‘paarsebesjesplant’ geeft heel lang kleur aan je tuin. De paarse bolletjes blijven tot ver in de winter aan de takken hangen omdat vogels ze niet zo lekker vinden. Zo geniet je des te langer van je hof.

Pruikenboom

Een decoratief boompje die je tuin betovert met haar grote bloempluimen. De roze ‘pruiken’ komen tevoorschijn in juli en augustus, maar in de herfst verkleuren de bladeren. Die rode en oranje tinten geven een intense kleur aan je tuin op warme dagen.

 

Hou er rekening mee dat deze heesters, boompjes en bodembedekkers graag op een zonnig plekje staan. Vergeet af en toe niet buiten te zitten bij om ernaar te kijken, en je bent helemaal zen.

(foto getty images)