Inrichten voor singles

150

13 NOVEMBER 2013 | Vorige week gaven we al mee hoe je het best een woning kan inrichten als je gaat samenwonen met je partner. Maar ook na een breuk – of dat nu met je partner of beste vriendin is – is je woning aan een nieuw interieur toe. Hier zijn alvast enkele budgetvriendelijke tips.

lat
Verberg alle kostbare souvenirs
De kans is groot dat veel items in je woning je doen denken aan je ex-partner. Dat kan gaan van een kapstok die jullie samen gekocht hebben tot een mooie halsketting in je juwelenkistje. Als je alles gewoon laat staan, woon je in een emotioneel mijnenveld van herinneringen aan iets wat niet langer is. Verkoop de spullen die niet bijster veel waarde hebben en verberg alles wat je later misschien nog zou willen terugzien of gebruiken. Liggen er nog veel spullen van je partner? Verzamel die dan in een doos en breng ze op een gepast tijdstip terug.

Nieuw likje verf
Hou vervolgens een grote kuis en geef de woonkamer of slaapkamer een nieuw likje verf. Het is een makkelijke en goedkope manier om een nieuwe look te creëren. Vooral de slaapkamer, waar je uiteindelijk veel intieme momenten hebt gedeeld, geef je beter een volledige make-over. Verander hoe dan ook het beddengoed!

Herschikken
Je kan de woonkamer een nieuwe look geven door simpelweg enkele grote items te verplaatsen. Door de sofa te verzetten en de tafel te voorzien van een nieuw tafelkleed, krijg je al een volledig nieuwe kamer.

Een andere makkelijke manier om het interieur een nieuwe boost te geven, is het gebruik van accessoires. Nu je alleen woont, kan je bovendien volledig je zin doen. Zo kan je eindelijk dat kunstwerk omhoog hangen of je antieke parfumflesjes uitstallen.

Laatste tip: Verwen jezelf regelmatig met verse bloemen!

Renske De Maesschalck