In welke mate wil de Vlaming ontzorgd worden bij de aankoop van een nieuwbouwwoning? Dat wilde projectontwikkelaar Karolien Lafaut uit Tielt weten in het kader van de verdere uitbouw van hun diensten. Karolien Lafaut deed hiervoor een beroep op marktonderzoeksbureau Profacts uit Gent. Wat blijkt? 40 % zou de inrichting van z’n woning uitbesteden.

Grote vraag naar volledige ontzorging

Zou je overwegen om naast de aankoop van je nieuwbouwwoning- of appartement ook het volledige interieur – tot meubilair, gordijnen en accessoires toe – bij te kopen? Die vraag kregen zo’n 600 Vlamingen voorgeschoteld voor dit onderzoek, met als resultaat dat maar liefst 40 % van de Vlamingen zeker of waarschijnlijk zou ingaan op het aanbod, en nog eens 40 % het misschien zou overwegen. Dat is een opmerkelijke vaststelling in een tijdperk waar een heuse doe-het-zelfcultuur heerst. “We hadden inderdaad niet verwacht dat de vraag zo positief beantwoord zou worden. Het bevestigt ons in het gevoel dat we hadden en de signalen die onze klanten gaven. Bij veel mensen ontbreekt de tijd of inspiratie om hun nieuwe woonst helemaal tot in detail in te richten, maar zij willen na een drukke werkdag wel in een gezellig huis thuiskomen,” vertelt Karolien Lafaut, zaakvoerster van het gelijknamige projectontwikkelingsbedrijf. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat men eerder zou kiezen voor een volledig ingericht appartement op een iets mindere ligging dan voor een niet-ingericht appartement op een betere ligging. Deze vaststellingen hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe dienst Interiors by Karolien, een primeur in vastgoedland.

Nieuwbouwappartement kopen mét interieur

Karolien Lafaut wil met deze dienstverlening een eigen stempel drukken op de projectontwikkeling, en een stap verder gaan dan de klassieke koperbegeleiding die door verschillende ontwikkelaars aangeboden wordt. “Met Interiors by Karolien hebben we een extra service gecreëerd die in België momenteel nog niet aangeboden wordt. Wie bij ons een appartement of huis aankoopt, kan vanaf nu kiezen voor the whole package. Dat betekent het interieur met alle meubilair, schilderwerken, gordijnen, bedlinnen, verlichting en decoratie inclusief,” aldus Karolien.

De klanten van Karolien Lafaut krijgen de keuze uit drie stijlen – modern, landelijk of Scandinavisch – en kopen hun interieur als een pakket. “Als de klant gekozen heeft, zorgen wij voor de volledige afwerking en inrichting. Dat bespaart de klant heel wat tijd, keuze- en verhuisstress. Uiteindelijk hoeft hij enkel z’n huisraad en persoonlijke spullen te verhuizen.”

Meer informatie: www.karolienlafaut.be