Instagram voor beginners

97

Opschudding, consternatie én commotie in sociaal media-land: ook Android-gebruikers kunnen nu op Instagram! In niet-geek-taal wil dat zeggen dat ook mensen zonder iPhone nu übercoole (nee, we overdrijven niet) foto’s kunnen maken en delen. Met hun android-smartphone, that is.

Dat wereldschokkend feit zorgt nu voor dolle grapjes, maar vooral ook een zondvloed nieuwe gebruikers. Duizenden verse Instagrammers die zich (wel of niet) afvragen wie ze moeten volgen. Het bos en de bomen, dus! Om die lieverds even weg te wijzen, verzamelde Onze (instagramverslaafde) Man tien toptips. Tien instagrammers die je moét volgen (naast Onze Man zelf natuurlijk).

1. Voor de hartjes
Instagram, mevrouw? Da’s een applicatie, een soortement van Twitter met beeldjes in plaats van die 140 tekens. Je volgt er anderen en als je een leuke foto ziet dan geef je het een hartje. (Hoe schoon is dat niet!) De IG’er die wij al het meeste hartjes toegesmeten hebben (zo leert www.statigram.com ons) is Zeg Maar Bas. Meteen onze volgtip nummer één!

2. Voor de mode
Wie herinnert zich The Blog Parade nog? Onze lekker originele blogwedstrijd die The Fashion Folio bekroonde als beste modeblog van Vlaanderen. Wel, Afrodite (dé blogster) zit ook op Instagram. Volg haar en je wordt overspoeld met prachtige plaatjes van modieuze musthaves, machtige modetrends… en sneakers van Isabel Marant!!!

3. Voor de honger
Je bent een foodie? Of in niet-geek-taal een Bourgondiër? Dan moet je Elise Descamps volgen. Zij post foto’s die zorgen voor instant water in de mond. Van gestoomde sushi, over Afghaanse kip tot simpele stoemp met worst. InstaLekkerrrrrr!

4. Voor de benen
Voor wat? Voor de benen, ja. De Vlaamsche Pranile heeft de mooiste benen van Instagram. De mooiste collectie kousen is trouwens ook in haar bezit, mocht je nóg een reden willen om haar te volgen. Opgelet! Deze user is wel private, maar als je het héél vriendelijk vraagt…

5. Voor de fun
Battles. Sinds The Voice zijn ze schering ende inslag. Ook op Instagram heb je battles: Instabattle  roept elke woensdag op om van het één (schoenen) of het andere (t-shirts) leuke foto’s te posten. De winnaar (met het meeste hartjes?) krijgt een prijsje, maar ook hier geldt dé Olymlpische gedachte: deelnemen is al plezant genoeg.

6. Voor de kunst
Met Instagram maak iedereen mooie foto’s. Ook jij, ja. Maar Elke Poon slaagt er in om van haar foto’s telkens weer kunstwerkjes te maken. Wij vragen het ons soms af hoe ze het doet, zij en haar iPhone… Misschien moet ze het ons gewoon eens zeggen?!?

7. Voor de kunst (2)
Wat Elke Poon doet, doet Nadine Heyman ook. En minstens even goed. Nadine won trouwens de de phoneography-wedstrijd van A&Gallery. Zij is dus eigenlijk officieel de beste phonograaf van ons land. Verplicht te volgen, dus!

8. Voor de poesjes
Je bent een kattenmens of je bent het niet. Maar in geval jij bij die eerste soort hoort, dan is Cats of Instagram een absolute toptip. Deze user verzamelt de leukste, schattigste, geweldigste en koediekoediekoedieste foto’s van Instagram. Deze account is meteen ook de enige niet Vlaamse in dit lijstje. Internationaler dan dit wordt het niet, gasten!

9. Voor het zicht
Veerle Pieters fietst het hele land rond, of die indruk hebben we toch. Overal waar ze een schoon zicht heeft, neemt ze een foto. En hoe! Zij bewijst dat het hier allesbehalve lelijk is. Volg haar en je hebt Vlaanderen Vakantieland op je smartphone!

10. Voor de show
Je wil liever een BV volgen zeg je? Wel, volg dan de onnavolgbare Peter Van De Veire. Ook hij lijkt redelijk Instagramverslaafd… en hij doet dat goed!

En om eens helemaal zot te doen, nog een elfde tip:
11. Voor de hartjes (2)
De persoon waarvan wij al het meeste hartjes kregen is Tinka. De meest vriendelijke mens van Instagram… en de laatste toptip van de dag!

Noot: Wie niet in het bezit is van een i- of andere smartphone kan dankzij Statigram toch genieten van die vele, vele schone plaatjes. Klikken op de namen, mensen!

Bart Casteleyn