In hun nieuwste update zet Instagram hard in op video’s. Er komt een videokanaal waar enkel video’s volgens jouw interesses staan en grote evenementen zal je vanop de eerste rij kunnen volgen. Het nieuwe systeem is al ingevoerd in Amerika en komt binnenkort onze richting uit.

Instagram heeft de laatste maanden een heleboel belangrijke updates uitgevoerd. Zo verschenen er advertenties in je tijdlijn en sinds kort kan je filmpjes uploaden die langer dan 15 seconden duren. De laatste zes maanden bekeken de gebruikers 40 procent meer video’s. Dat was een duidelijk signaal voor Instagram om de video-component fors uit te breiden.

Instagram(Foto: Instagram)

De belangrijkste verandering zal je zien in je ‘Explore’-menu. Daar zullen videokanalen verschijnen, die je kan liken zonder dat je het menu moet verlaten. Daarnaast komt er ook een ‘Videos You Might Like’-kanaal. Daar verschijnen video’s waarvan Instagram denkt dat ze je interesseren door de accounts die jij volgt, te analyseren. En daar zit een slimme strategie achter: hoe meer account jij volgt en liket, hoe beter het video-kanaal zal afgestemd zijn op je interesses.

Uiteindelijk lanceert Instagram ook specifieke kanalen voor bepaalde evenementen. Het Amerikaanse festival Coachella mag de spit afbijten. Twee weekends lang verschijnen er op het channel constant video’s van wat er voor en achter de schermen gebeurt. Instagram experimenteerde al eerder met specifieke kanalen, zoals bij de Grammys en Oscars en blijkbaar was dat een succes.

De update is al doorgevoerd in Amerika en dat zal binnenkort ook bij ons het geval zijn. De kans om van onze Instagram-verslaving af te geraken, wordt nu wel heel klein.