Wij zijn verslaafd aan Instagram. Amaro, Perpetua, Sierra… Het leven is zoveel mooier met een filter. Uit onze feed plukken we af en toe een IG’er die extra hartjes verdient. Instagrammer van deze Week is Elise De Rijck. Zij is het geniale brein achter de twee geweldig populaire boeken Het Bucketlist Boek en Het Vriendenboek. Ook Elise beantwoordde met zot veel goesting onze 14 wereldberoemde vragen!

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

A photo posted by Elise De Rijck (@abucketlistlife) on

1. Elise, omschrijf jezelf in 5 woorden?
Nieuwsgierig, creatief, Hanson-fangirl (jaaaa, die van MMMBop), doodler en een tikkeltje chaotisch. Oké, ik zal eerlijk zijn, héél chaotisch.

2. Waar zou je nu graag zijn?
In een hangmat op een tropisch eiland natuurlijk! Gelukkig vlieg ik deze week voor een paar dagen naar Aruba. Ik zeg dat niet om jullie jaloers te maken hoor, écht niet,… of misschien toch een heel klein beetje. Is het gelukt?

3. Hoe fijn vind je Instagram?
Ik vind Instagram een heel fijn medium. Ik gebruik het vooral om (niet zo) stiekem te kijken wat mensen met mijn boeken doen, welke avonturen zij beleven en wat ze ervan vinden. Ietsie pietsie verslavend wel! Als er iemand van plan is om een ‘Anonieme Instagramverslaafden-praatgroep’ op te richten mogen ze mij altijd bellen.

4. Laatste boek dat je las?
Dat is het ‘manuscript’ van mijn volgende boek, Het RAK Boek, want dat gaat bijna naar de drukker. Het is wel een doe-boek en geen leesboek, maar er staan ook woorden in, telt dat dan ook?

Pagina’s op volgorde steken enal ✌. #RAKboek A photo posted by Elise De Rijck (@abucketlistlife) on

5. Katten of baby’s?
Konijntjes! En dan liefst witte fluffy bolletjes zoals mijn #sirstevietherabbit. Mijn schoonmoeder hoopte waarschijnlijk dat ik baby’s zou antwoorden, want die kan niet wachten om grootmoeder te worden. Maar voorlopig blijf ik fulltime konijnenkeutelopruimer, zwaar onderbetaalde job trouwens!

6. Wat vond je deze week het leukst?
Ik word altijd heel gelukkig als ik foto’s zie van mensen die heel enthousiast met mijn boeken aan de slag gaan en de lieve berichtjes die daar bijhoren. That makes my day!

7. Heb je een favoriete Instagram-filter?
Ik gebruik (bijna) geen filters, ik durf wel wat met licht en verzadiging te spelen, maar het is niet mijn doel om de de mooiste foto’s van Instagram te maken. Mijn feed is even rommelig als mijn hoofd zullen we maar stellen.

8. Wat is je favoriete dessert?
Cheesecake die ik zelf gemaakt heb! Geloof mij, it brings all the boys to the yard!

9. Vul aan: Selfies vind ik… meh!
Die van mezelf dan toch. Selfies van anderen vind ik best leuk, al vraag ik me af hoe sommige er keer op keer zo flawless kunnen uitzien. Mij lukt dat nooit, na take 389 geef ik meestal op en daarom doe ik vaak iets belachelijk, dat leidt af van mijn imperfecties! Problem solved!

I’m so pwetty, so pwetty, so pwetty 🎶

A photo posted by Elise De Rijck (@abucketlistlife) on

10. Brand! Wat red je eerst?
Sir Stevie Junior Verdonck the First aka het konijn, foto’s, mijn notitieboekjes en laptop. In die volgorde! Ik er dan wel vanuit dat Jens (de liefde van mijn leven) niet thuis was of zichtzelf heeft kunnen redden.

11. Welke foto had je misschien beter niet gepost?
Goh, geen eigenlijk. Flink, hé!

12. Koffie of cocktail?
Ik lust écht geen koffie, bah! Tenzij er heel veel melk en caramel in zit en je het eigenlijk geen koffie meer mag noemen. Geef mij dus maar een cocktail (of twee) die ik mag opdrinken onder een palmboom. Kan dat geregeld worden?


13. Hoe laat ben je deze ochtend opgestaan?
04u00, +20minuten snooze. Geeuw!! Maar dat is uitzonderlijk omdat ik een deadline had en ik de dag ervoor afgeleid was door KUWTK (damn you, Kardashian clan). Gelukkig werk ik van thuis uit en word ik meestal pas wakker wanneer anderen al in de file staan.

14. Wie is jouw favoriete Instagrammer?
Oei, dat is een moeilijke vraag. En ik mag er maar één kiezen? Euh… artist/illustrator @jean_jullien dan! Of nee, jawel, toch wel!