Wij zijn verslaafd aan Instagram. Amaro, Perpetua, Sierra… Het leven is zoveel mooier met een filter. Uit onze feed plukken we af en toe een IG’er die extra hartjes verdient. Instagrammer van deze Week is Amylia De Schepper van Cookameal. En ja hoor, de antwoorden van deze foodblogster op onze 14 wereldberoemde vragen zijn om van te smullen!

A photo posted by Cookameal (@cookameal) on


1. Omschrijf jezelf in 5 woorden?
Enthousiast. Vrolijk. Verliefd. Hangry. Leergierig.

2. Waar zou je nu graag zijn?
In Barcelona, por favor!

What a night! <3 #happy #loveofmylife #love #smile #longdress #roses #celebration #barcelona

A photo posted by Cookameal (@cookameal) on


3. Hoe fijn vind je Instagram?
Instagram is de max! Ik ontdek steeds nieuwe inspirende feeds, krijg soms echt honger van de honderden foodpics die je er kan vinden en daarbovenop vind ik het zelf superleuk om mijn feed te vullen met lekkers en vrolijks.

4. Laatste boek dat je las?
‘Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd’, de prachtige gedichtenbundel van Siel Verhanneman. Wat ik er van vond? Ontroerend, lief, aangrijpend… Geweldig.

5. Katten of baby’s?
Baby’s. (En nee hoor, lieve vrienden die dit lezen, we beginnen nog niet aan baby’s. Ik hou gewoon niet zo van katten.)

A photo posted by Cookameal (@cookameal) on


6. Wat vond je deze week het leukst op Instagram en daarbuiten?
Laten we beginnen met buiten instagram: Zondag na een weer ontzettend drukke week even genieten van de liefde. En het leukste op instagram was toch wel jullie berichtje met de melding ‘we love your instagram’!

7. Heb je een favoriete Instagram-filter?
Ik gebruik geen vaste filter, dat is heel moeilijk wanneer je vooral foodpics maakt. Maar mijn foto’s zijn wel allemaal in dezelfde stijl… Kleurrijk en vrolijk.

8. Wat is je favoriete dessert?
Oh dat is niet moeilijk! Ik ben gek op de Vietnamese affogato. Een combinatie van de Vietnamese ijskoffie en een Italiaanse affogato! Benieuwd? Op mijn instagram vind je een leuk ‘making of’ filmpje en het recept kan je vinden op mijn blog!

9. Vul aan: Selfies vind ik…
Moeilijk. Ik ben er niet echt goed in… en ik heb verder meestal niet het geduld om te blijven proberen tot het wel lukt. #oeps


10. Brand! Wat red je eerst?
De back-up van onze computers. Klink misschien wel stom, maar daar staan ongelooflijk veel herinneringen en bakken vol werk op.

11. Welke foto had je misschien beter niet gepost?
Hmmmmm, ik heb een tijdje geleden eens een aantal oudere foto’s gewist. Niet scherp, te donker, niet interessant… Of had ik dat misschien beter niet verklapt?

12. Koffie of cocktail?
Cocktail please.


13. Hoe laat ben je deze ochtend opgestaan?
Deze ochtend stond de wekker op 05u35 en om 05u40 nog een keer. Waarom zo vroeg? Om 05u45 stond ik al te sporten in onze living. Een ochtendworkout geeft mij heel wat positieve energie om een drukke dag met een big smile door te komen!

14. Wie is jouw favoriete Instagrammer?
Pfieuw, dat is ik denk ik de moeilijkste vraag. Ik hou van de knappe fashionposts van @an-katrien, de prachtige teksten van @sielvhm, de zotte partypics van @dimitriwouters en het heerlijke eten van @ellencharlottemarie.