Wij zijn verslaafd aan Instagram. Amaro, Perpetua, Sierra… Het leven is zoveel mooier met een filter. Uit onze feed plukken we af en toe een IG’er die extra hartjes verdient. Instagrammer van de Week is Ellen Vandamme. Deze make-up artieste uit de hometown van Steps (Roeselare!) beantwoordde met stijl onze 14 vaste vraagjes!

1. Ellen, omschrijf jezelf in 5 woorden!
Bezige bij, make-up artieste, mama, creatief en euh… watermeloenlover.

2. Waar zou je nu graag zijn?
In Kopenhagen, op een terrasje! Blijkbaar is het een shopwalhalla en echt iets voor mij. Ben er nog nooit geweest, maar nu ik erover nadenk, kriebelt het wel om eens tijd vrij te maken hiervoor…

3. Hoe fijn vind je Instagram?
Voor mij is Instagram het leukste social media platform, samen met Pinterest. Het is persoonlijk, inspireert en ik vind de foto’s nemen op zich al reuzefijn! Mijn vriend vindt het iets minder leuk als ik voor de zoveelste keer een foto wil nemen van iets als we op het punt staan te vertrekken. (lacht) Het is gewoon een deel van mijn job geworden!

4. Wat was het laatste boek dat je las?
Little black book van modeblogster Sofie Valkiers. Ik lees liefst boeken die me inspireren. Sowieso lees ik ze eerst zelf voordat ik ze verkoop in mijn conceptstore.

5. Katten of baby’s?
Baby’s, zonder twijfel!

6. Wat vond je deze week het leukst?
Het trouwseizoen dat volop bezig is. Een bruidje dat volop straalt met haar subtiele make-up… Iemand die me een smsje stuurt na een feestje uit dankbaarheid. Nieuwe spullen uitpakken en de nieuwe kleuren striplac en lippenstift van Paul & Joe uitproberen…

7. Heb je een favoriete Instagram-filter?
Ik gebruik de app Afterlight, hiermee geef ik enkel wat licht bij, dan wordt de achtergrond ook mooier wit.

8. Wat is je favoriete dessert?
Tiramisu, maar dan de klassieke versie met lange vingers of zoals ik al zei: watermeloen.

9. Vul aan: Selfies vind ik…
Supertof van anderen, maar zelf heb ik er niet echt het snoetje voor! Zou wel handig zijn om mijn make-up meer te tonen, misschien moet ik me er eens aan wagen…

10. Brand! Wat red je eerst?
Kindjes en ventje. Daar moet ik zeker niet over nadenken.

11. Welke foto had je misschien beter niet gepost?
Die zijn al verwijderd, één minuut nadat ik ze postte en me bedacht. Dus enkel de zeer vlugge volgers zullen die gezien hebben. (lacht)

12. Koffie of cocktail?
Onderweg zou ik af en toe een Starbucks latté drinken of een ice coffee als het warm is, maar geef mij toch maar een aperitiefje.

13. Hoe laat ben je deze ochtend opgestaan?
6u30. Moest eigenlijk ten laatste 6u zijn, maar ik had echt zin om nog even te snoozen. Ik vind het zalig om tijd te maken ‘s morgens om me op te maken, kleren uit te kiezen en klaar te zijn voor de kindjes wakker worden, het geeft je zelfvertrouwen een boost.

14. Wie is jouw favoriete Instagrammer?
Met voorsprong: @cyrielleforkure en @noteboombrugge!