Wij zijn verslaafd aan Instagram. Amaro, Perpetua, Sierra… Het leven is zoveel mooier met een filter. Uit onze feed plukken we af en toe een IG’er die extra hartjes verdient. Instagrammer van de Week is Margot Leenaerts van de blog Life on Sneakers (niet van het boek dus). Ook de jonge studente antwoordde met plezier op onze 14 dolle vraagjes!

1. Omschrijf jezelf in 5 woorden
Positief, nieuwsgierig, creatief, genieter en eeuhm… Warhoofd. Over deze vraag moet ik  altijd zo lang nadenken. De volgende keer vraag ik eens rond en schrijf ik die zaken op. (lacht)

2. Waar zou je nu graag zijn?
Londen, for sure! Samen met Antwerpen is het mijn favoriete wereldstad. Tot nu toe ben ik er tweemaal geweest en beide keren waren fantastisch. En ook te weinig. Het liefst van al zou ik er ooit eens willen wonen. En werken. Dat ook. De beleving van die stad spreekt me enorm aan. Thuis heb ik vaak dat alles snel snel moet gaan. Het lijkt alsof buitenlandse steden altijd meer in mijn levensstijl passen. Parijs hoort daar zeker ook bij.

3. Hoe fijn vind je Instagram?
Op een schaal van 1 tot 10 krijgt Instagram een fijnheidsscore van 8. Fotograferen en de foto’s delen met mijn volgers vind ik één van de fijnste zaken uit mijn dag. Maar al die follow for follow, like for like en spamaccounts vind ik maar niets. Als ik een account of foto leuk vind, krijgt die automatisch een follow/hartje van mij.

4. Laatste boek dat je las?
‘On Top’ van Anna Nooshin. En ‘How blogs work’ van Stephanie Duval. Ik lees vaak meerdere boeken tegelijk, waardoor ik ze soms vergeet uit te lezen. Met voorgenoemde boeken was dat niet het geval. Al die persoonlijke stories spreken mij aan en geven mij een push om verder mijn verhaal te vertellen, weliswaar op mijn blog.

5. Katten of baby’s?
Voorlopig staan katten bij mij op 1, aan baby’s denk ik nog niet. Er zijn momenteel twee schatjes van katjes (eigenlijk al serieuze katten) in mijn leven: die van het gezin en die van mijn grootouders. Met de kat van mijn grootouders heb ik wel een betere band, ze geeft mij zelfs likjes. (lacht) Dat doet die van ons niet. Maar da’s niets om wakker van te liggen.

6. Wat vond je deze week het leukst?
Momenteel loop ik stage bij een communicatiebureau in Ekeren. Mijn stagedagen zijn echt stuk voor stuk fijne dagen omdat er zoveel variatie in zit. Posts voor op sociale media uitschrijven, leveranciers zoeken voor evenementen, documenten vertalen,… Dit is wat ik mij voor de rest van mijn leven zie doen.

7. Heb je een favoriete Instagram-filter?
Instagram-filters heb ik twee en half jaar geleden uit mijn fotobewerkingen ‘gegooid’. Puur omdat ik ze niet professioneel vind overkomen. Ik gebruik Adobe PhotoShop om mijn foto’s scherp te stellen, de helderheid aan te passen en dergelijke. Voor filters gebruik ik VSCOcam. Tot twee jaar geleden gebruikte ik de app, maar ben dat een beetje kwijtgeraakt. En nu heb ik ze terug opgepikt. Iets waar ik geen spijt van heb.

8. Wat is je lievelingsdessert?
Chocomousse! Of eigenlijk bijna alles wat met chocolade te maken heeft. Fruit kan er ook gerust in. Als in: fruit om in de chocolade van de chocoladefondue te doppen (lacht).

9. Vul aan: Selfies vind ik…
Over het algemeen aanvaardbaar. Zolang de foto’s op je sociale media profielen niet enkel en alleen uit selfies bestaan. Mij doen ze eraan herinneren dat ik echt wel oké ben. Een beetje voor mijn zelfvertrouwen wat te behouden. Iets wat ik vroeger bijna niet had.

10. Brand! Wat red je eerst?
Uiteraard mijn familie. En als het daarna nog lukt om binnen te gaan zou ik mijn fotoalbums en elektronica meenemen. You never know if a back-up failed.

11. Welke foto had je misschien beter niet gepost?
Spijt van een geposte foto heb ik nooit. Ik zet alleen maar foto’s online waarvan ik vind dat ze goed zijn en waar ik me goed bij voel. Als ik een foto heb gemaakt en hij spreekt me niet aan beland die automatisch in de virtuele prullenbak.

12. Koffie of cocktail?
Ik ben nu in de beginnersfase van koffie. Latté ’s en iced mochaccino’s gaan er al vlotjes in. Maar het liefst drink ik een thee of warme chocolademelk. But someday, the coffee will get me.

13. Hoe laat ben je deze ochtend opgestaan?
Voor mijn stage sta ik om kwart voor zeven op. Nu komen de examens en eindverdedigingen eraan dus schommelt dat wat. Ook om die reden vind ik mijn stagedagen heel fijn: het geeft me structuur.

14. Wie is jouw favoriete Instagrammer?
Oh help, dit is ook zo’n moeilijke vraag. Mijn blogvriendinnen hun Instagramaccounts check ik dagelijks. Onder andere @fairygodmotherr en @enjoythelittlepleasures. Ook @seenbyjoya, @elinerey, @thatgirlwithherblog, @driesvriesacker, @mylifeonsneakers, @pielaunio, @jan_weekly, @noemiewolfs en @joythielemans staan in mijn daily check lijstje. Moeilijkekeuzemaker is ook een woord om mijzelf te beschrijven (lacht).