Zo voorkom je de meest gemaakte interieurfouten

118

Misschien is een van je goede voornemens voor 2015 wel om eindelijk eens die half afgewerkte woonkamer aan te pakken? Voor je eraan begint, lees nog even dit, want dit zijn de meest gemaakte missers bij het inrichten van je leefruimte.

Happy Couple Dream New Home

 

1. Te veel op te weinig plaats

Heb je een kleine woonkamer, creëer dan rust door er niet te veel te willen zetten. Een te grote tafel, kast of zetel in een te kleine living… geen goed idee! Lees hier nog eens hoe je kleine ruimtes minder claustrofobisch kan maken.

 

2. Te hip is nooit goed

Investeer niet te veel geld in stukken die nu misschien wel hip zijn en opvallen, maar die je na twee maanden al kotsbeu bent. Gigantische hertenkoppen, een gouden ananas of roze flamingo’s zijn cool, maar je wil ze meestal ook weer snel buiten gooien.

 

3. Te ver van jezelf

Een woonkamer moet bij je passen. Ben je geen tv-kijker, investeer dan niet in een gigantisch beeldscherm waar je toch nooit iets aan hebt. Ben je geen boekenwurm, zet dan geen grote boekenkast tegen de muur. Het is misschien wel gezellig, maar echt bij je passen doet het niet. Een tip om te weten wat bij je past? Doorblader wat interieurmagazines en scheur alles uit waar je iets bij voelt.

 

4. Foute kunst

Iedereen heeft tegenwoordig zo’n Audrey Hepburn van Andy Warhol tegen de muur hangen, maar fake-kunst is meestal niet echt persoonlijk. Vergroot eens een van je lievelingsfoto’s en hang die op, en je huis past meteen veel beter bij jullie.

 

5. Witte zetel

Supermooi! Maar heb je kleine kinderen, drie honden, eet je elke avond chocola of graag pizza in de zetel… die witte eye-catcher wordt te vies en daar ga je je alleen maar aan ergeren.