Vier interieurklusjes die je niet langer mag uitstellen

130

18 DECEMBER 2013 | In en rond het huis zijn er altijd enkele klusjes die eeuwig worden uitgesteld. Inrichten, opruimen en de kamer reorganiseren doen we met plezier, maar de wasmachine uitkuisen of loszittende plankjes vastzetten? Not so much. Met het nieuwe jaar, en een heleboel mooie voornemens, in het vooruitzicht is het dus tijd om die interieurklusjes eindelijk eens aan te pakken.

71588155
Fotomuur
Al sinds jullie introkken zijn in jullie nieuwe woonst, wou je een fotomuur maken met allerhande leuke  foto’s van jullie reizen, vrienden en familie. Twee jaar later liggen de foto’s nog steeds in de lade en wachten de kaders vol stof om opgehangen te worden. Stel het niet langer uit en maak er werk van. Zeker tijdens de feestdagen, zullen vrienden en familie ten volle van de foto’s kunnen genieten.

Wasmachine uitkuisen
Veel mensen staan er niet bij stil, maar ook de wasmachine is regelmatig aan een poetsbeurt toe. Om geurtjes en eventuele andere hinder te voorkomen, hoef je enkel af en toe een lege machine te laten draaien met een speciaal wasproduct.

Onstabiele stoelen
Een stoel of tafel die een beetje wiebelt, wordt vaak opgelost met een stuk papier of karton. Een meer permanente oplossing is echter aan te raden. Ten eerste moet je uitzoeken waarom de stoel niet meer stabiel staat. Als er ergens een poot los zit, kan je die ofwel opnieuw lijmen of de schroef vaster zetten. Is er een poot die echter korter is, dan zal je die moeten vervangen.

Ramen wassen
De mooie winterzon binnenlaten doe je het best via propere ruiten. Het is een taak die vaak wordt overgeslagen of uitgesteld, dus zet de radio aan en begin eraan!

Renske De Maesschalck