Interieurtips van een kleuter

319

Wil je veranderingen aanbrengen in je interieur, maar weet je niet waar eerst te beginnen? Misschien is het gewoon omdat je het veel te moeilijk maakt? Probeer eens naar je huis te kijken door de ogen van een kleuter. Hoe klein ze ook nog zijn, soms kunnen ze ons  echt wel iets leren.

Children playing at day care

Do touch!

De meeste voorwerpen in huis zijn om te gebruiken, niet om naar te kijken. Een witte bank waar geen spatje vuil op mag komen, een veel te dure designlamp die niet mag breken… Mooi, maar ze zorgen in je interieur vaak alleen maar voor stress. Een huis is om in te leven. Onthoud dat wanneer je nog eens nieuwe meubels koopt.

Kijk eens rond

De simpelste dingen zijn vaak het mooist. De zon die weerkaatst op een stuk glas en mooie schaduwen maakt op de muur van je slaapkamer… Een kleuter vindt dat fantastisch, wij zien die dingen vaak gewoon niet meer. Kijk eens rond in je huis en ontdek weer dingen waar je misschien al lang niet meer op hebt gelet.

Zacht is gezellig

Het is belangrijk om stofjes in huis te hebben die goed aanvoelen. Een zetel moet warm zijn, een plaid zacht, een vloer lekker aangenaam… Spullen in huis die zacht en comfortabel aanvoelen, geven sowieso een beter gevoel. Weg dus met alle harde en ongezellige spullen die misschien wel mooi zijn, maar die niemand aangenaam vindt.

(Een beetje) chaos is ok

Rommel betekent meestal dat het leuk was. Probeer je niet te hard te ergeren als je woonkamer vol speelgoed ligt of je huis een puinhoop is na bezoek. Hé, een beetje chaos is ok. En wordt het echt te erg, een kwartiertje opruimen kan al wonderen doen.