Een eigen taxichauffeur? Check! Waanzinnig mooie interieurs? Check! Nu al de nieuwste trends mogen ontdekken? Dubbel check! Ik ging woensdag op bezoek bij Habufa, een Nederlands bedrijf dat echt alle musthaves in huis heeft op vlak van wonen. En ik kan nu al verklappen wat iedereen binnenkort in huis heeft staan.

Mijn geluk kon niet op woensdag: niet alleen mocht ik de nieuwste interieurcollecties gaan ontdekken, ik kreeg ook nog eens mijn eigen taxichauffeur. Helaas stond die een uur te vroeg voor de deur. Het ontbijt dat ik had klaargemaakt, heb ik noodgedwongen moeten laten staan. Gelukkig kreeg ik Hugette als gezelschap, een uiterst sympathieke en altijd vrolijke interieurstyliste uit Kortrijk.

Twee uur, een vriendelijke babbel en een geleende chocoladekoek later, komen we drie kwartier te vroeg aan bij de showroom van Habufa. Nog voor de rondleiding begint, heb ik al enkele musthaves gespot die ik later dolgraag in mijn interieur wil.

Voor elk wat wils

Bij Habufa is er aan keuze alvast geen gebrek. Het bedrijf heeft drie meubelmerken en één accessoirelabel. Wij kregen er drie te zien. De XOOON-collectie is vooral voor de creatievelingen die graag zelf hun woning inrichten. Je kan dus volop mixen en matchen met de verschillende meubels.

Ben je meer voor een warme en huiselijke sfeer, dan vindt je zeker je ding bij Henders&Hazel. Hier kan je trouwens meteen de hele toonzaal kopen, want bij H&H hebben de verkopers zelf al de mooiste combinaties voor je uitgekozen. Kleed je dit alles graag nog wat aan met leuke extra’s? Dan kan je terecht bij Coco maison. Dit label wordt opgedeeld in verschillende collecties op basis van trends in kleuren en patronen.

De trends

  1. Wie van kleur houdt, gaat geen saaie herfst tegemoet. Bij XOOON kan je niet naast de felle kleuren en retro-vibes kijken. Vooral groen, geel en blauw springen in het oog.

2. Ook bij Coco Maison zien we heel wat vrolijke kleuren. Geel bij de Lemon Boost-collectie en roze bij de Tough Pastels-collectie.


3. Glazen lampen zijn al een tijdje populair, maar de nieuwste versie heeft gekleurde glazen. Ik beken: deze staat helemaal bovenaan mijn wishlist.

4. Maar je interieur draait natuurlijk niet alleen om de kleuren. Ook de materialen die gebruikt worden, zijn belangrijk. Dit najaar kan je naar hartenlust natuurlijke materialen combineren. Of helemaal uitpakken met een betonnen tafel. (Ze zijn niet zo zwaar als je zou denken.)

Aan de slag!

Na de nieuwste trends ontdekt te hebben (en een uitgebreide lunch met twee desserts), is het tijd voor onze verassing. We krijgen de kans om onze designer skills te benutten en zelf een stoel te ontwerpen. Met een nietjesmachine, schaar en een heleboel stoffen gaan we aan de slag. Keuzestress! Ik kies uiteindelijk een roest- oranje kleur voor de stoel en een lichte beige-witte-crème-achtige kleur – hoe beschrijf je zoiets ook – voor de details aan de zijkant. Ik kan al niet wachten om hem binnen enkele weken te zien!

Na ons creatief halfuurtje nemen we afscheid van elkaar en stappen ik en Hugette in onze oververhitte taxi. Gelukkig duurt de rit maar twee uur. Kuch.. We kletsen nog wat en nemen daarna ook afscheid. Maar niet voordat we onze social media accounts met elkaar gewisseld hebben. #Friendrequest accepted.

Wil je nog meer interieur musthaves ontdekken? Kijk dan zeker eens naar mijn nieuwste vlogpost!

Wat is jouw favoriete stuk uit de collectie?

Foto’s: Habufa – XOOON, Henders&Hazel, Coco Maison