Internetgodinnen

53

13 MEI 2013 | In 26 dagen leidt Lobke je op tot een hippe mama. Met haar leuke mama ABC leer je alles over de leuke wereld van het moederschap. De I staat voor Internetgodinnen, want elke hippe mama heeft tegenwoordig toch mobiel internet? De tips & tricks vind je hier…

Voor elk probleem waar je als mama mee te maken krijgt, staat Dokter Google je bij met raad & daad… Een overzichtje!

DE KIDS VERVELEN ZICH…
Nergens ter wereld vind je meer informatie over leuke uitstapjes met je kinders, dan op het wereldwijde web. Mijn drie favorieten zijn:

Dingenzoekers
Een keileuke website gemaakt door kleine dingenzoekers kinderen Mirtha, Lucy en Felix met de hulp van grote dingenzoekers fotografe Greetje Van Buggenhout en journaliste Kristien In-’t-Ven. Wat ik zo geweldig vind aan hun website? Dat ze naar buiten komen met de origineelste plekjes en dat ze ze bovendien allemaal zelf getest hebben! Zeker eens gaan kijken.

Uit in Vlaanderen
Onder de categorie ‘Uit met kinderen’ krijg je een handig overzicht van musea, film, festivals tot buiten, sport en zelf doen. Nergens anders vind je meer uittips dan hier. De moeite waard.

Goegespeeld
Wat zijn de 50 dingen die een kind moet doen voor het 11 en 3/4de jaar oud wordt? The National Trust lanceerde hier een fantastische online toepassing om die bekend te maken én om kinderen uit te dagen ze ook te doen!  Voor elk van de 50 dingen is er een fiche met tips en kun je een online badge halen als je ze doet. Ook jeugdzender Ketnet gaat op zoek naar vijftig dingen die je moet gedaan hebben voor je twaalfde en haalde de mosterd hier! Keileuk!

DE KIDS HEBBEN HONGER…
Niets is erger dan dagelijks dezelfde vraag aan jezelf te moeten stellen: wat eten we vandaag? Zeker met kleine kinderen in huis, is het handig om steeds een weekmenu samen te stellen. Waar ik mijn mosterd haal? Op blogs met keilekkere recepten.

Madama Zsa Zsa
Iedereen kent Mme ZsaZsa van haar rokjes, maar wisten jullie dat ze ook ongelooflijk lekkere kookideetjes heeft? Inspiratie met hopen vind je onder de categorie ‘Recepten’ waar ze alle recepten en weekmenu’s netjes geordend heeft.

Jonge Sla
Ook Dorien Knockaert werd vorig jaar beroemd met haar boek over ‘Goed Eten’. En goed koken kan ze, zeker met restjes! Alle recepten vind je op haar blog: van eenvoudige groentebereidingen, brood & beleg, pasta, salades, rijst & couscous tot stoofpotjes en roerbakschotels. Loopt het water je al in de mond?

DE KIDS EN DE BIJHORENDE LIJSTJES…
Een wishlist, een playlist, een checklist en noem maar op. Lijstjes bijhouden is een trend en zeker voor mama’s on the move zoals jij. Daarom kan je op Checkzis jouw lijsten delen met anderen en die van andere gebruikers consulteren. Leuke lijstjes die je er kan vinden zijn: 6 verzekeringen voor je baby; 9 ideeën voor de toekomstige papa; 11 huiswerktips voor mama’s… Enzovoort!

Tot morgen voor een volgende tip!

X
Lobke