Is je vriendengroep aan een detox-beurt toe?

115

13 NOVEMBER 2013 | De meeste mensen denken bij een detox automatisch aan groene smoothies, veel water en geen alcohol. Toch is je lichaam niet het enige dat af en toe een grondige reinigingsbeurt kan gebruiken. Ook slechte invloeden van buitenaf kunnen je in een neerwaartse spiraal doen belanden. Heb je nood aan een gezondere levensstijl en ontgiften? Kijk dan ook eens goed naar je vriendengroep.

Zo zijn er namelijk vaak enkele personen in je vriendenkring die nefast zijn voor je eigen welzijn. De meest voorkomende zijn mensen die veel roddelen, altijd over zichzelf praten, er nooit echt zijn als je ze nodig hebt of jaloers zijn op het geluk van jezelf en je andere vrienden.

Denk je spontaan aan iemand? Dan wordt het misschien eens tijd om die persoon uit je leven te filteren. Hoe kan je dat nu doen, zonder iemand botweg aan de kant te zetten?

Ten eerste kan je, in de mate van het mogelijke, zo weinig mogelijk met die persoon praten. Ook over de persoon praten of naar plaatsen gaan waar hij/zij veel is, vallen in deze categorie.

Ten tweede moet je ook rekening houden met de gevolgen van social media. De snelste manier om iemand uit je leven te schrappen, is om de persoon in kwestie gewoon te verwijderen uit je online vriendengroepen. Als je iets minder drastisch te werk wil gaan, kan je gewoon de meldingen van die persoon uitschakelen of zijn/haar profiel blokkeren.

Ten slotte is het belangrijk dat je focust op het maken van nieuwe vrienden en het onderhouden van de vriendschappen die je wel in je leven wilt hebben. Schrijf je in voor een nieuwe cursus of neem regelmatig initiatief om af te spreken met de mensen die je wel een goed gevoel geven en waar je op kan rekenen.

Renske De Maesschalck