Isabel Marant voor H&M: “Ik wil kleding ontwerpen voor echte mensen”

314

13 NOVEMBER 2013 | Eén van de grote mode-events van het seizoen is ongetwijfeld het sprookje over de Zweedse highstreetgigant en de Franse sterontwerpster. De Isabel Marant pour H&M-collectie werd op 24 oktober al aan een select, modeminnend gezelschap voorgesteld in Parijs, maar morgen weten we pas écht hoe succesvol de samenwerking zal zijn. Isabel Marant ‘herself’ zit in ieder geval op hete kolen.

“Na zes maanden hard werken komt de kleding binnenkort eindelijk echt in de winkels. Ik kijk er met spanning naar uit, vooral omdat de lancering wereldwijd op hetzelfde moment gebeurt”, bekent de ontwerpster. “Ik heb erg veel energie in deze collectie gestoken en hoop dat iedereen er net zo enthousiast over is als ik.” Al maakt de ontwerpster zich niet al te veel zorgen over het succes van haar eerste highstreetcollectie: “Meestal voel ik aan wat goed zal verkopen. Ik weet niet hoe, maar het komt altijd uit. Ik heb precies dat gevoel over deze collectie voor H&M.”

Uit de comfortzone

De highstreetfactor van de collectie is niet de enige primeur van de samenwerking. Isabel Marant waagt zich voor het eerst ook aan een herenlijn. “Ik ontwerp nu echt voor iedereen”, benadrukt ze, “voor vrouwen van alle leeftijden – van jonge meisjes en hun moeders tot jonge oma’s – en nu ook voor heren.” Dat laatste tot grote vreugde van haar vrienden, die de ontwerpster naar eigen zeggen altijd gesmeekt hebben om herenkleding te ontwerpen.

Het was een fantastische ervaring om uit mijn comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen“, jubelt de Parisienne. Een compacte collectie die op grote schaal geproduceerd wordt, voor een enorm publiek én aan democratische prijzen? Voor een designer wiens ontwerpen in beperkte oplage uitkomen en gemakkelijk voor 1000 euro over de toonbank gaan, is dat nieuw. “Ik ga gelukkig graag uitdagingen aan”, vertelt Marant.  “Ik wil kleding ontwerpen voor echte mensen, die in hun dagelijkse leven kan worden gedragen. Dan kan ik me toch niets beters wensen!”

isabel x h&m

De Steps-favorieten uit de vrouwencollectie

isabel x h&m man

Onze favorieten voor de mannen

isabel x h&m kids

En voor de kids

De Isabel Marant pour H&M-collectie is vanaf morgen 9 uur in geselecteerde filialen verkrijgbaar. Prijzen variëren tussen €19,95 en €299. Shoppen kan in Antwerpen (Meir 89-97), Brussel (Elsensesteenweg 15-19 en Nieuwstraat 17-21), Gent (Veldstraat 23-27), Hasselt (Demerstraat 23) en Luik (Ilot St. Michel). Om hallucinante taferelen te vermijden, geeft H&M enkele winkelrichtlijnen op haar website. Een must-read voor iedereen die zich morgen in één van de oorlogszones begeeft.

Ine D’hoe