IT-GIRL: “Doe het met passie!”

561

14 NOVEMBER 2013 | Dat wij bij Steps een zwak voor blogs hebben, is publiek geheim. Daarom zetten wij vanaf deze maand elke week een andere blog en blogger in de kijker. Vandaag is Kim van beautyblog IT-GIRL aan de beurt.

Screen Shot 2013-11-13 at 15.54.44

Ook de Steps-blogger van deze week heeft al heel wat online-watertjes doorzwommen. Niet minder dan zeven jaar al deelt Kim Wuyckens (28) haar beautyavonturen met lezend Vlaanderen en Nederland. Hoewel ze zichzelf geen specialist wil noemen, heeft ze in die tijd wel een stevige beautyervaring opgebouwd. Dat is ook Knack Weekend niet ontgaan, zij beloonden Kim al enkele jaren op rij met een nominatie voor de Weekend Blog Awards (Beste Beautyblog). Kim laat ons achter de schermen van It-Girl kijken en doet ook haar toekomstdromen uit de doeken.

IMG_7867

Kim Wuyckens: “Dankzij mijn blog heb ik al geweldige dingen meegemaakt!”

Beginnen bloggen
“Het was mijn vriend die mij aanzette om een blog te beginnen, want “in de US is dat écht booming business”. Ik was net afgestudeerd, op zoek naar werk en koesterde die ongelofelijke passie voor mode en beauty, dus ik zag mijn kans. Toen stond bloggen in België nog maar in de kinderschoenen. Het maakt me trots om te weten dat ik een early adopter ben!”

Volhouden
“Ik blog gewoon ontzettend graag. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dag dat ik geen zin op papier krijg. Maar dat ik het écht graag doe, houdt me op de been.”

Inspiratie
“Misschien klinkt het raar, in deze onzekere tijden voor gedrukte pers, maar ik word nog het vaakst geïnspireerd door beautystukken in magazines. Vooral Vogue Nederland is sterk bezig met Karen van Ede als beautyeditor. Daardoor wil ik me ook eens vaker aan grotere dossierstukken wagen. Voor de toekomst staat dat dus zeker op de planning!”

Daily reads
“Er zijn meerdere blogs die ik dagelijks lees, daar is ‘Vivianna does Makeup’ zeker één van. Vivianna is oprecht gebeten door beauty. Door haar blog heb ik al heel wat producten ontdekt die intussen uitgegroeid zijn tot persoonlijke favorieten!”

“Nog zo’n daily read is ‘Into the Gloss’, een beautyblog met een kantje. Zij nemen een kijkje in de badkamer van echte beautygoeroes. Dat is heel inspirerend en ook slecht voor de portemonnee, want wat zo’n beautyaddept gebruikt, moet wel goed zijn. Toch?”

“Wie de titel van Yara’s blog leest, weet het al: deze dame heeft stijl. Op haar blog laat de Nederlandse niet alleen haar outfits zien, ze schrijft ook regelmatig over deco en beauty.”

“Een laatste persoonlijke favoriet is ‘70 Percent Pure’ van de Belgische Stéphanie Duval. Zij deelt op haar blog ‘gewoon’ haar favorieten. En dan echt op elk vlak! Soms een beetje fashion, af en toe wat beauty maar vooral heel veel geweldige adresjes van over de hele wereld. Momenteel is het even wat stiller op haar blog, want Stéphanie werkt aan een nieuwe look & feel voor haar blog. Ik en andere fans van haar blog wachten dan ook in spanning af wat ze voor ons in petto heeft.”

Haar favoriete blogposts
“Dankzij mijn blog heb ik al geweldige dingen meegemaakt. Blogposts die herinneringen aan zo’n momenten bevatten, blijven mij het dierbaarst. Ik kon bijvoorbeeld al een aantal keren op persreis, zoals onlangs naar New York met Disney. Eerder trok ik al naar Londen met Philosophy en met Dior naar Parijs, waar ik in het befaamde Plaza Athénée mocht overnachten.”

“Daarnaast organiseerde ik zelf ook al events voor mijn lezers. Onvergetelijke workshops met Dermalogica en Bobbi Brown bijvoorbeeld.”

“Artikels waarin veel interactie met de lezers ontstaat, vind ik ook heel bijzonder. Het artikel over staaltjes bij parfumeries is daar een goed voorbeeld van. Sommige van onze Belgische parfumeries gaan namelijk niet erg slim om met het geven van staaltjes. Uit dat soort artikels kunnen ook merken nog lessen trekken!”

Succesvol
“Op mijn blog zijn artikels over skincare-producten het populairst. Ik heb mijn obsessie met skincare blijkbaar doorgegeven aan mijn lezers. Ik wil het beste voor mijn huid en de zoektocht naar de perfecte beautyroutine deel ik graag op mijn blog. Veel lezers mailen mij ook met vragen over hun huid en geschikte producten. Door jarenlange interesse en ervaring kan ik wel tips geven, maar lezers met echte huidproblemen stuur ik natuurlijk door naar een dermatoloog. Ik ben zeker geen expert.”

“Ik krijg ook vaak requests voor meer persoonlijke artikels. Lezers mailen me dan bijvoorbeeld om te vragen hoe het met mijn nieuwe huis gaat en of ik nog eens foto’s kan laten zien. Of ze willen een blik achter de schermen van It-Girl werpen. Ik ben niet overdreven zuinig op mijn privéleven, maar alles delen met mijn lezers gaat me toch te ver. Daarbij lijkt het leven als beautyblogger misschien wel glamoureus, maar ik breng ook véél dagen thuis achter de computer door. Dat er meer is dan mooie events en unieke afspraken, daar staat niet iedereen bij stil.”

Blogfrequentie
“Ik blog al bijna zeven jaar dagelijks en dat vind ik nog steeds een prima frequentie.”

Life-saving tip
“Laat je haar knippen door Pascal Van Loenhout bij Hair by Van Loenhout, hij heeft echt gouden handen. Eet pinxto (een soort tapas) bij Comocomo in Antwerpen en spring dan op een vliegtuig naar New York, waar je ongetwijfeld je hart verliest, net als ik!”

Gouden tip voor aspirant-bloggers
“Doe het met passie!”

Welke vraag hadden we jou nog moeten stellen?
“’Wat wil je nog doen met je blog?’ zou een goede vraag zijn, want na zeven jaar denk ik nog steeds niet aan stoppen. Ik zou heel graag fulltime willen bloggen en backstage naar de fashion weeks gaan. Ook voor een langere periode naar New York gaan, om van daaruit te bloggen, staat op mijn to-do list. Ik wil reizen, leven en de blog mee laten evolueren. Ik begon als prille twintiger aan dit avontuur, maar intussen ga ik naar de dertig en smeer ik anti-aging producten. De blog wordt onvermijdelijk ouder, samen met mij. Maar dat maakt het net zo leuk!”

Ine D’hoe