Tortilla’s en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de lekkere maaltijd, en dat hoeft niet te verbazen: je kunt er makkelijk spectaculaire gerechten mee maken, ze zijn snel klaar, gezond en smaken overheerlijk. In het kookboek ‘It’s a wrap’ vind je heerlijke recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Mét veel aandacht voor groente. Als een recept niet vegetarisch is, worden er wel vegetarische variaties gegeven. Wij gingen met drie receptjes aan de slag. Smullen maar!

Fajita-wraps met kip en rodekool

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

400 g kipfilet – 2 rode uien – 1 rode paprika -1 gele paprika – 1 tl knoflookpoeder – 1 el paprikapoeder – 4 el olijfolie – 1 blikje mais (uitgelekt) – 2 avocado’s – 300 g rodekool – 8 paprika-chilitortilla’s

Zo maak je het:
1.
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in lange dunne repen.
2. Doe de kip, uien, paprika, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie in een schaal. Voeg peper naar smaak toe en schep goed om. Laat de kip afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
3. Verhit een koekenpan (zonder extra olie) en bak het kipmengsel 8 minuten op matig vuur.
4. Giet de mais af, spoel af en laat uitlekken. Snijd de avocado in plakjes en prak deze tot een glad mengsel (crème). Snijd de rodekool in fijne reepjes.
5. Besmeer de tortilla’s met de avocadocrème en verdeel er het kipmengsel, de rodekool en de mais over.
6. Serveer de tortilla’s aan tafel en rol ze op.

Snelle tortizza

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
200 g champignons – 250 g mozzarella – 4 worteltortilla’s – 140 g tomatenpuree – 250 g cherrytomaten – 45 g rucola

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
3. Bestrijk de tortilla’s met tomatenpuree en beleg ze met champignons, mozzarella, en cherrytomaten.
4. Bak de tortilla’s 10-15 minuten in de oven.
5. Garneer de warme tortizza’s met rucola.
Tip: Ook lekker met 100 gram serranoham.

Tortilla-flammkuchen met zalm en asperge

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
4 bietentortilla’s – 200 g crème fraîche – 100 g groene aspergetips – 1 rode ui – 200 g gerookte zalm – 100 g tuinerwtjes – 2 el kappertjes – zout en vers gemalen peper- 10 g bieslook – 1 citroen

Zo maak je het:
1.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de tortilla’s op twee met bakpapier beklede bakplaten en besmeer ze met crème fraîche.
3. Snijd de aspergetips in stukjes van 3 cm en snijd de ui in ringen. Verdeel de asperges en ui met de gerookte zalm, tuinerwtjes en kappertjes over de tortilla’s. Breng op smaak met zout en peper.
4. Bak de tortilla’s in 10-15 minuten knapperig in de oven.
5. Hak de bieslook fijn en snijd de citroen in partjes. Bestrooi de flammkuchen wanneer ze uit de oven komen met de bieslook en serveer met de partjes citroen.

It’s a wrap: het boek

Het kleurrijke en budgetvriendelijke kookboek It’s a wrap bevat 50 inspirerende en veelzijdige recepten die laten zien dat wraps op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Van ontbijtgerecht tot borrelhap: een tortilla kan altijd. En goed om weten: kinderen zijn dol op deze kleurrijke gerechten. Ideaal om hen – zonder dat ze dit doorhebben! – extra groenten te laten eten.

It’s a wrap – 15 euro – Uitg. Spectrum Lifestyle