Iedereen grijpt graag terug naar het verleden en in de modewereld is dat geen uitzondering. Elke periode is wel al eens een inspiratiebron geweest voor een of andere ontwerper. Op de catwalks zagen we in de lente- en zomercollecties van 2019 een heuse throwback naar de jaren zeventig. Denk aan flarred jeans, bloemenprints en heel veel attitude.

De jaren zeventig inspireren de mode al een hele tijd, maar deze zomer gaan we all the way. Het voordeel aan de mode uit de seventies is dat ze heel divers was. Je had niet enkel de wijde broeken, de combinatie van felle prints, maar ook de gehaakte jurken en truien, lange dromeriger jurken en korte suede rokjes. Kortom, een grote variëteit aan stijlen die we in 2019 ook terug vinden.

Zo is de samenwerking die Tommy Hilfiger deze maand lanceerde met actrice en zangeres Zendaya een perfect voorbeeld van hoe je nu de jaren zeventig in je kleerkast haalt. Een flarred high-waist jeans met een satijnen bloes in bloemenprint, een lederen midi-rok met een gestreept T-shirt, een stijlvolle jurk in gifgroen … Het zijn stuk voor stuk must haves die een ideale mix zijn van het nostalgische van de jaren zeventig en het hippe van de hedendaagse mode.

Vooral de jeans met wijde pijpen is een basisstuk dat je zowel speels als zakelijk kan combineren. Bovendien maakt zo’n jeans je benen langer – want verplicht met hakken te dragen – en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De ultieme tip is goed combineren zodat je er niet uitziet alsof je naar een verkleedfeestje gaat, maar wel dat je helemaal mee bent met de laatste modetrend.

Inspiratie nodig? Zo draag je seventies:

(foto’s: TommyxZendaya)

Info: be.tommy.com/tommy-x-zendaya