Fan van zelf koken tijdens de feestdagen maar je hebt nood aan een extra helpende hand? Dan hebben we goed nieuws voor jou: je smartphone wordt een heuse souschef met deze keukenhulpjes. Van aperitief tot aan het dessert, van receptenkeuze tot boodschappenlijst, deze must-have apps op je smartphone loodsen je feilloos door het ganse proces.

 

1. Koken is een eitje: Allerhande Koken van Albert Heijn

 De app biedt de mogelijkheid om te zoeken binnen verschillende thema’s. Onder het thema feest en traditie staan de heerlijkste feestgerechten. De kooklesvideo’s begeleiden je door het ganse kookproces en met één klik staat je volledige boodschappenlijst in de winkelwagen. Met deze app is koken voortaan een eitje, zelfs tijdens de feestdagen.

2. Kerstmenu van A tot Z: MyColruyt

 Een ander handig keukenhulpje vind je bij Colruyt. Grote familie? Geen probleem. Je geeft gewoon aan voor hoeveel personen je kookt en de recepten worden automatisch aangepast. Deel je boodschappenlijstje via sms, WhatsApp en Facebook en je hebt het overal direct binnen handbereik. Verwacht je gasten met een voedselallergie? Met deze app kun je recepten filteren op allergenen, gluten en lactose.

3. Gastronomie binnen handbereik: KitchenAid

 Ben je op zoek naar geweldige recepten, dan is deze app precies wat je nodig hebt. De app bevat een heel uitgebreid kookboek met klassieke recepten. Kookfanaten komen zeker aan hun trekken. Het leuke aan deze app is dat je recepten kunt zoeken op bereidingstijd, op bereidingswijze of op eetmoment. Ideaal dus als je een volledig feestmenu moet samenstellen. De app biedt ook de mogelijkheid om eigen notities toe te voegen. Koken wordt een feestje met deze app binnen handbereik!

4. Jouw persoonlijke sommelier WineStein

Bij een goede maaltijd hoort een heerlijk glas wijn. Maar weet je niet precies welke wijn je mag schenken bij je Oosterse tajine? Haal er dan de WineStein app bij, want hij is jouw persoonlijke sommelier. Voortaan kies je de bijpassende wijn volgens gerecht, smaakvoorkeur of gelegenheid. Leuk en leerzaam tegelijk!

5. Koken met Jamie

Een gratis app boordevol heerlijke recepten van de populaire chef Jamie Oliver. De app heeft een honderdtal recepten en elke maand komen er nieuwe bij. De recepten kan je makkelijk volgen met stap voor stap foto’s. Zet hét feestmenu van een geweldige chef op tafel!

6. Drankjes mixen met Mixologist

Wil je eens een nieuw drankje proberen met oudejaarsavond? Vertel de app Mixologist welke dranken en sappen je in huis hebt en hij zoekt er de juiste cocktail bij. Shake shake shake!

7. Toch liever kant-en-klaar? HelloFresh

 Wil je gewoon een kant-en-klare box met daarin alle producten en ingrediënten voor een onvergetelijk kerstdiner? Bestel dan een kerstbox van HelloFresh. De box bevat alles wat je nodig hebt voor een viergangendiner. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten menu’s in verschillende prijsklassen. Bestellen kan via de app op je smartphone. Lekker makkelijk, toch?

App ze!