Topmodellen en filmsterren zijn er al jaren mee aan de slag en nu krijgen ook wij langzaamaan de kunst van het sculpten, countouring en shaping onder de knie. Say what? Allemaal termen die in wezen hetzelfde willen zeggen: je gezicht dankzij het slim gebruik van make-up de perfecte vorm geven.

Sculpten en contouring lijkt moeilijk, maar dat is het niet. Vooral niet als je over de juiste tools beschikt. Van L’Oreal Paris vonden we het Infallible Sculpt Palet (verkrijgbaar in 2 tinten, 15,99 euro) en de Infallible Blush (3 tinten, 13,99 euro) bijzonder handig, vooral als Karim Rahman, Global Mak-up Designer bij L’Oréal Paris, uitleg hoe je ermee aan de slag moet.

 

1. De basis: de teint sculpten om de gezichtscontouren te accentueren

ovale_complet

Voor vorm en volume:

Breng de lichtste tint van het Infallible Sculpt Palet in het midden van het gezicht aan, van het voorhoofd naar de kin over de neus. Vergeet ook de holte van de oogleden, de onderkant van de ogen en de jukbeenderen niet.

Om te contouren en te verfijnen:

Breng de donkere tint aan op de gelaatscontouren, jukbeenderen en kin om de lijnen van de gezichtscontouren te definiëren.

2. Heb je een ovaal gezicht?

ovale

Werk de donkere tint naar boven toe uit voor een natuurlijke uitstraling.

3. Heb je een rond gezicht?

rond

Om het volume van de wangen en de kaaklijn te verzachten breng je de donkere tint onder de jukbeenderen aan en werk je hem naar beneden toe uit.

4. Heb je een vierkant gezicht?

carre

Om het gezicht fijner en langer te maken en om de wangen en kaaklijn minder breed te maken, breng je de donkere tint boven de jukbeenderen aan en werk je hem naar binnen toe uit.

5. Heb je een lang gezicht?

elance

Om het gezicht voller, het voorhoofd minder hoog en de gelaatscontouren ronder te doen lijken breng je de donkere tint horizontaal en naar het centrum van het gezicht aan.