Like it or not maar Instagram is dé plek geworden om dierenfoto’s te delen. Meer zelfs: sommige huisdieren doen het zo goed op Instagram dat het echte beroemdheden geworden zijn. Nochtans is het optimaal vastleggen van de trouwe viervoeter of pluizige kater nog niet zo eenvoudig. En dat is wel een vereiste want met meer dan 250 miljoen posts  op #dogsofinstagram en #catsofinstagram, is het lastig om nog op te vallen.

Om alle dierenliefhebbers te helpen heeft Sony samengewerkt met Instagram-beroemdheden Dolly Pawton (@dolly_pawton) en Dante Duke (@danteduke_thecat) om tot de perfecte handleiding te komen voor het maken van foto’s van honden en katten. Ziehier hun 7 tips!

1. De achtergrond bepalen

Instagram is een visueel sociaal platform. Het is daarom belangrijk om een plaatje te creëren wat in het oog springt en waardoor men stopt met scrollen. Achtergrond, decor, goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te creëren.

2. Outfits

Creëer een opvallende look waarmee het dier zich kan onderscheiden. Of dat nu uitbundige kleding, stijlvolle accessoires of een thema voor de feestdagen betreft (pompoen- en kerstmutsen in de aanslag). Maar als dat niet bij het huisdier past, laat hem gewoon zichzelf blijven. Uiteindelijk gaat het om authenticiteit.

3. Koester hun unieke persoonlijkheid

Honden en hebben allemaal een eigen karakter, dus benadruk wat ze zo bijzonder maakt en vertel hun verhaal. 

4. Consequent zijn

Probeer de toon van zowel de beelden als de bijschriften gelijk te houden. Dit zorgt voor een sterke identiteit die duidelijk herkenbaar is. Wees ook consequent in de frequentie van de posts en voorzie fans regelmatig van updates om de aandacht vast te houden.

5. Een pose aannemen

Kies de invalshoeken die het beste de persoonlijkheid en bijzondere fysieke eigenschappen van het huisdier weergeven. Hoe meer de fotograaf met het huisdier aan de slag gaat, hoe beter de ultieme look in beeld komt. Gebruik snoepjes om het dier in de goede richting te bewegen.

6. Bijschrift

Bijschriften kunnen er verder aan bijdragen dat het karakter en verhaal van het huisdier tot leven komt. Hierdoor krijgen zijn volgers een kijkje in zijn leven. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk trending hashtags in de posts om de aandacht  te trekken.

7. Focus op kwaliteit

Gebruik de beste apparatuur om scherpe beelden vast te leggen die het karakter en uiterlijk van het huisdier volledig weergeven. De Animal Eye AF-functie op Sony-camera’s helpt bij het maken van de ultieme foto’s van ieder huisdier. Het benadrukt de fijnere details en de beelden worden tot leven gebracht.

Benieuwd met wie je pluizige vriend de concurrentie moet aangaan? Dit zijn vijf van de meest gevolgde huisdieren van Europa:

1.@mayapolarbear(hond – 1,5 miljoen volgers)

 

View this post on Instagram

 

The only thing that doubles when you share it is happness 💖 @mr.pokee 🦔 ❤️🧡💛💚💙💜💗

A post shared by MAYA THE SAMOYED (@mayapolarbear) on

2.@zulathepom(hond – 1,1 miljoen volgers)

 

View this post on Instagram

 

Wanna take a ride ? 🤓🐶 #blackpomeranian #pomeranian #smalldog #dogsofinstagram #zulathepom

A post shared by My name is Z U L A (@zulathepom) on

3.@milperthusky(hond – 885.000 volgers)

 

View this post on Instagram

 

SO MUCH CUTENESS😩😍🙏🏽💙. #huskylife @aaronwallman69 @parkerthelegend

A post shared by Milperthusky (@milperthusky) on

4.@wat.ki(hond – 779.000 volgers)

 

View this post on Instagram

 

It’s been a week since I’ve had Kiko home after his amputation and about a month since I was told he had cancer. We have had good and bad days. Memorable moments and sad ones as well. . Its odd how you go on living normal and in just a blink of an eye suddenly every second of every moment spend with that ball of fur becomes even more important. Moments I took for granted before I’m finding myself trying to keep so present. To scared to forget that one second I’ve spend with him. In just a month I’ve learned to live and enjoy things the way my pup been doing all his life. Moments that I thought were small now are instants I find important. It’s unbelievably crazy how an event in life can teach you so much and change the way you look at life it self. My heart is very sore, it’s hard not to be. No matter if you try to hide it so that your pup doesn’t sense that vibe. The pain is there, it’s constant, It’s normal. You see that one being you love more than anything suffer of course it hurts. . If you are going through something similar. Hug that furry, wet nose, wagging tail, uniquely beautiful being as much as you can. And if you are not it doesn’t matter do it anyways. . So do yourself a favor and give your dog, your cat or whatever amazing pet you have a big hug right now. . #NationalBestFriendDay #WatsonHugs

A post shared by ᴡᴀᴛsᴏɴ ᴀɴᴅ ᴋɪᴋᴏ (@wat.ki) on

5.@lozoodisaschina(kat – 512.000 volgers)

 

Zelf aan de slag gaan? Sinds kort biedt Sony de Animal Eye Auto Focus-technologie voor haar camera’s aan. Met deze tool kan je haarscherpe foto’s van je huisdier maken. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is.

De Sony Animal Eye AF-technologie is beschikbaar voor Sony-modellen α7 III, α7R III en α6400 en stelt de gebruiker in staat haarscherpe foto’s van zijn huisdier te maken. Animal Eye AF heeft een eigen speciale menu-instelling. Kies simpelweg ‘Dier’ in de menu-instelling voor Objectherkenning. Daarna is de oogherkenning voor het dier te activeren door simpelweg de ontspanknop halverwege in te drukken of door op een toegewezen eigen toets te drukken.