Overheerlijke joodse Pesachtaart: zo maak je het

1388

8 JANUARI 2014 | Pesach, lentefeest, matzefeest of ook wel vrijheidsfeest genoemd, staat voor de herdenking van de Joodse slavernij en de uittocht uit Egypte. Deze feestelijke en lekkere Pesachtaart is bloemloos en de ideale taart voor wie een glutenintolerantie heeft.

Dit heb je nodig:

– 75 g fijngemalen amandelen

– 65 g bloemsuiker

– 10 g fijn kristalsuiker

– 1 ei

– 2 eierdooiers en 2 eiwitten

– beboterde en bebloemde taartvorm (biscuitvorm) van 16 cm doorsnede, met een randhoogte van 4 cm.

Zo maak je het:

Bekleed de bodem met bakpapier.

Warm de oven voor tot 180° C.

Klop de amandelen met de suikers, het ei en de eidooiers tot het beslag bijna wit ziet.

Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder de eiermassa, tot de grote witte vlokken verdwenen zijn.

Verdeel het beslag gelijkmatig op de bodem van de taartvorm.

Bak de taart 35 à 40 minuten op 180° C.

Bestuif de taart met bloemsuiker.

Smakelijk!

Het bakboek:

boekStefan Elias stelde met Stefan Elias reist in de voetsporen van Jacques Bloch een mooi bakboek samen vol recepten die de beroemde Gentse patissier tijdens zijn reizen door de VS, Frankrijk, Rusland, Engeland en Israël verzamelde.

19,90 euro – www.mensmedia.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina Tack